Ahoj,
Rada bych se zeptala co byste ze zkušenosti doporučili na seboreu v obličeji u miminka 4 týdny? Nebo jakou “kosmetiku” používat.
Doktor nám doporučil červenou indulonu.
Díky
Na seboreu nám dala pediatra masticku z lékárny. Stačí to mazat něčím mastnym,u prvního dítěte jsem to řešila u dalších už ne a zmizelo to samo, stačil mi mastný krém pro děti
Na čele jsme mazali slunečnicovým olejem, ve vláskách Uriage Bébé Krémem https://www.drmax.cz/ur-1ere-soin-croutes-de-la... Ve vláskách to teda trvá dlouho, ale vypadá to, že to postupně pomáhá.
Když já už nevím jak mu mám pomoc. Strašně ho to asi svedi, cely se kroutí, skrabe...
My používáme gel Ceumed.
Měli jsme uriage krém, ale nakonec to prostě chcelo čas, bohužel. Pokud se miminko trápí, zkusit se zeptat, jestli vám doktor nedá zadanku na kožní
Já teda hodně vysusovala a vyčesávala až se vytratila sama, ale až později. Někdy kolem 7-8m.
@luccy98 já jsem po nic. Bohužel je to vývojové a časem to přejde. Teoreticky něco honě mastného, ale za mne je lepší spíše nic a nechat to. Jestli si to rozškrabává, tak rukavičky.
Já na radu dr. mažu škvařeným sádlem, tak aby se to pěkně nasálo a napilo a po té vyčešu. Naše dr je stará škola lec s čím už se setkala a vždy mi poradila dobře. Všichni moji kluci si seboreou prošly, a opravdu mi na to stačilo pouze sádlo a dětský jemný kartáček na vlásky.
Nám skvěle zabrala zinková mast od dulcia, skvělá věc na opruzeniny, vyrážky,...
Navázala jsem sadlem, nechala 2 hodiny a pak jsem to vymyká samponem a zinkou. Potreti byl bez supinek.
syn byl takto poďobaný také, i v těch vlasech toho měl hodně, tam by mohlo to sádlo být super, my tehdy používali dětský olejíček, sádlo mě vůbec nenapadlo, hodně jsem promazala a pak vyčesala, a vyrážky jsem mazala krémem na opruzeniny, on vysušuje, teď bych určitě doporučila krém na opruzeniny z Eurony, je přírodní a pomáhá třeba i na exémy, škoda, že jsem ho tehdy neznala
malé velice pomohl scin-cap krém, používala jsem ho na doporučení doktorky