Salmonelóza. Máte zkušenosti u dětí?

finlay
7. čer 2020

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti se salmonelózou u dětí? Dceři je 5 let. V úterý ji začalo bolet břicho a měla horečku. Dr z výtěru zjistila salmonelozu. Ale je to prý jen k domácímu léčéní, bez ATB. Horečky měla 2 dny. Dnes, v neděli, dostala znovu horečku. Je to normální?
A můžete mi prosím poradit, čím můžeme podpořit vypuzení bakterie? A také s jídelníčkem? Jsem docela bezradná. Děkuji!

veritanas
7. čer 2020

No.. základní je dieta, rohlík, piškot, banán, čistý vývar a tekutiny, hodně pít, opravdu hodně..potom probiotika, nic jiného se dělat nedá... Až bude schopná jíst, tak třeba vařené libové maso, postupně přidávat...jinak pokud se horečka nezlepší, šla bych s ní znovu...

anguly
7. čer 2020

Já při střevních potížích u dětí používám 1 kavovou lžičku rozpuštěnou ve vodě Enterosgelu. Je to detoxikační gel, který by měl pomoci zbavit se škodlivin ve střevě... Musí se brát v rozestupu aspoň 2 hodin od jiných léků...
No mrkni na net. Já s tím mám dobrou zkušenost.
😉

monouch16
7. čer 2020

My podávali akorát probiotika. To pomáhá tělu bakterii vypudit. Nic se s tím bohužel dělat nedá, jen čekat, až se toho tělo zbaví samo 😞

slunickovm
8. čer 2020

@finlay my jsme taky na radu doktorky davali enterosgel a probiotika. Meli jsme teda kampylobactera ale to je asi podobné. Trvalo to tri měsíce nez byla stolice čistá.

oplik
8. čer 2020

@finlay dieta základ.... Hodně pít.... nám pomohl hylak musím říct šíleně kyselé ale zabral nám do týdne se upravila stolice za tři měsíce jsme byly čistý.... A také probiotika dávat jinak na to nic není musí se z těla vyloučit ale ten hylak zkuste řekla bych že nám opravdu zabral měla to roční dcera takže vás plně chápu je to šílené

finlay
autor
9. čer 2020

@oplik Děkuji, zkusím to. Zatím jsem zkoušela dávat Smectu, uhlí, Enterol, ale vše odmítá. Tak snad tohle vezme na milost 🙂 a jak jste to měli s karanténou? Všude se dočítám různé informace, ale naše dr nám pouze řekla, že průběh je zvladatelný normálně doma a další omezení nám neřekla. Na zvýšenou hygienu samozřejmě dbáme, ale předpokládám, že kdyby něco hrozilo ve vztahu k ostatním dětem, tak nás upozorní. (zatím jsme tedy stejně jen doma)

oplik
10. čer 2020

@finlay ve většině případů se vše zvládne doma no nechodili jsme na plavání jinak ják se snížil počet stolic a jiné obtíže nebyly mohli jsme někam jít ono se to přenáší pouze kakanim a infekční je první dny.... A jesli dbate na hygienu tak je to ok