Sab simplex nebo Infacol. Proč nelze sehnat? Výpadek?

aselluska
8. lis 2020

Ahoj, byl mi lékařkou doporučen lék proti kolice pro kojence. Ale nikde není k sehnání. Neví někdo proč? A proč mi ho lékařka doporučila, pokud už nelze koupit. Byl mi doporučen SAB Simplex a Infacol. Mám jiné kapky se simeticonem a nezabraly. Mám vyzkoušet tyto. Neví někdo proč nelze ani jedny koupit? Výpadek?

mamikry
8. lis 2020

@aselluska Proc nelze, nevim. Ale muzete zkusit i Biopron baby. To jsou probiotika pro deti, ktera by mela pomahat pri nadymani a pri dozravani strevni mikroflory u deti. Muzete je zkusit uzivat i vy, taky by to mohlo pomoci.

aselluska
autor
8. lis 2020

@mamikry přímo tyto probiotika máme a já sama taky užívám.

mamikry
8. lis 2020

@aselluska A nepomahaji? U nas prave zabraly. 😔

mamikry
8. lis 2020

@aselluska Jeste tedy v kombinaci s nahrivanim briska.

aselluska
autor
9. lis 2020

@mamikry i polštářek máme, nožičkami cvičíme, mažeme pupíkem, máme šátek ... Už aby z toho "vyrostl"

sonnn
9. lis 2020

doporučuju espumisan kapky ...doktoři léky znají, ale neví co má aktuálně výpadek ve výrobě na lékárnách ;)

aselluska
autor
9. lis 2020

@sonnn ty mám, nezabírají, užíváme dlouhodobě a není to lepší, proto nám doporučili změnu

uzivatelkapetra
9. lis 2020

Espumizan a infacol mají oba stejnou účinnou látku nemýlím li se. Zkus babycalm, je přírodní a já s ním byla spokojená

sonnn
9. lis 2020

@aselluska ahaaa a kolik kapek dáváš? naše holčička (3měs.) je dost macek, tak sem zvedla dávkování a je to ok (u espumisanu se účinná látka nevstřebává do organismu, ale kdyžtak to konzultuj se svoji dr.pokud bys chtěla zvedat - (nenavádím tímto k jinému dávkování než uvádí výrobce)

pe_tu_ss_ka
9. lis 2020

@aselluska doporučuji ještě baby calm a nam jeden čas zabíral dobře balonix med. Ale pak jsme přešli na přírodní likokid na bolení bříška a Bellykid na zažívání.

keksikova1
9. lis 2020

Ahoj, máme stejný problém. Espumisan nemá stejnou účinnou látku,jako sab simplex a i když je podobná, stejná není. U nás espumisan udělal víc škody,než užitku a to u obou synů,oba po něm měli zácpu. Sab simplex jako jediný pomohl,ale zázrakem jsem sehnala jednu lahvičku a už končíme. Je údajně výpadek ve výrobě a neví se,kdy se bude pokračovat 😔
Zkusila jsem všechno dostupné,probiotika pro nás oba, bylinky,pupík,masáže,polštářek, espumisan,babycalm,změna vitD,tepla vana na volno,aby kopal nožičkami, šátek..všechno zabere trošku a na chvili. Musíme prostě počkat a vydržet,než střeva dozrají 🤷‍♀️

aselluska
autor
9. lis 2020

Na BabyCalm jsme začínali a nic. Vydržet, to je mi jasný. Když se vám dítě denno denně kroutí bolestí a několik hodin pláče ve dne v noci a nic jiného mu není tak vydržet ...

dandaa
9. lis 2020

@aselluska a kojis? Nebo je na UM?

keksikova1
9. lis 2020

@aselluska mame to stejně 😔

aselluska
autor
10. lis 2020

@dandaa kojím, dávám dostatečně dlouho odříhnout. Říhá 3x hodně a za sebou.

dandaa
10. lis 2020

@aselluska zkoušela jsi alespoň na týden vyřadit veškeré mléčné výrobky?

aselluska
autor
10. lis 2020

@dandaa zkoušela, i cukry

dandaa
10. lis 2020

@aselluska soju? hovězí maso? U nás pomohlo vyřadit mléčné, soju, sezam, mandle, celer a i hovězí maso. Byl to boj, ale stál za to

aselluska
autor
10. lis 2020

@dandaa sóju nejím a hovězí jsem neměla ani nepamatuju.

dandaa
10. lis 2020

@aselluska sója se bohužel často vyskytuje ve složení potravin aniž by to člověk tušil. Stejně tak stopy mléka, ořechů. Naše měla také šílené koliky, nemohla jsem dávat vůbec probiotika ani vitamín D.