Ahoj vsem. Mozna smutne, ale s odlehcenim tema. S jakymi problemy, nemocemi chodite k pediatrovi? Uz cca pul roku premyslim, k cemu je nam detsky pediatr dobry? Snad jen preventivni prohlidky a ockovani? Mam deti cerstve 5 a 2,5 roku. Pokud maji jakykoliv kasel a rymu jedno jak dlouho, resi se po telefonu stylem zkuste jeste tyhle kapky,sirup. Zanet spojivek uz jezdime rovnou ma ocni, totez zanet usi na ORL. Veskere problemy se resi telefonicky pripadne zaslanim zadanky na vysetreni jinde. Takze chodime opravdu jen na ockovani a prevence. Ted mladsi ma nestovice, kdyz to nebylo rozjety,volam, zema 3 pupinky ma tele a teploty, ale zadny nebyl vodnaty a sestra hned a to jako chcete prijit na potvrzeni nebo co? Mam tu hromadu lidi,vubec nestihame. Tak premyslim,s cim tam ostatni chodi, kdyz exemy, zanety usi, oci,.kasle, nudle, virazky atd resim doma s googlem😆
Hehe, bud vdecna, ze mas pediatru, ktery se da dovolat, co by za to jini dali🤣
Antibiotika na hnisavy anginy mi v tom vyctu chybej akorat... nebo hodne oskliva strevni chripka, to jsem sla mladou ukazat, esi uz to neni na hospitalizaci
a jinak tam lidi lezou kvuli ocr hadam, to se te netyka zatim 😁
Kromě preventivek a očkování jsem byla pediatra dvakrát kvůli hodně divnému horečnatému onemocnění, ze kterého se vyklubal syndrom periodických horeček. Upřímně nevím, proč by měl pediatr vidět jasný neštovice (jeho pohled neléčí), rýmy a kašle jsou na 99%virózy, s tím taky pediatr nezmůže nic speciálního…
Očkování a případně vážnější nemoce,jako letos u syna zánět středního ucha.A jsem za pediatra ráda
Tak zanety usi a oci doma neresis, s tim jedes na ocni a na orl. Kasle a nudle se resi doma bezne, na virozy je po vetsinou lekar kratky, muzes tam jit, aby ti rekl 'ano, je to viroza'.
Klepu na drevo, ze mam zdrave deti a taky pediatra vyuzijem malo, z tech zavaznejsich pripadu jen pri zanetu mocovych cest.
Je fakt, ze jsem ale spis vdecna za to, ze jsou deti zdrave, nez abych dumala nad tim, jestli pediatr neni zbytecny. 🤷♀️
Chodím k němu, když si nejsem jistá svým úsudkem 😅. Běžné nemoci vyřešíme doma, ale když to trvá dlouho/má to zvláštní vývoj/mám obavy, jestli to není na atb, jdu k dokrorovi. Nebo pokud potřebuju recept.
Já jsem ráda, že naštěstí mimo prevence k pediatře nemusíme. Když potřebuju konzultaci a doporučení dalšího postupu, stačí telefon. Osobně jdeme, když už je fakt hodně zle. Teda byli jsme jednou s RS viry u kojence, aby vyloučila případný zápal plic. Ale krom rýmy, kašle či střevní chřipky naštěstí na nic netrpíme.
Tak u nás mám naopak pocit, že moc po telefonu ordinovat nechtějí, a přijde mi to tedy jako ta lepší varianta. Chodíme při nachlazení, které se mi nezdá nebo u kterého si nevím rady dle předešlých zkušeností. Když jsem zkoušela volat, maximálně na doporučení léku, ale často to skončilo "to vám takhle neřeknu, to by ho musela paní doktorka vidět".
Chodím tam v nemoci hlavně k vyšetření CRP.
A jinak pro žádanky na různá vyšetření, vesměs indikovaná "jinak" (teď třeba na logopedii, kam mi doporučila shodně PPP a logoped, co navštívil školku). No a pak to očkování a preventivky.
Chodím, když se mi něco nezdá, nevim co dělat, nemoc měla už přejít, ale nepřešla, nebo jen zavolám a ujistím se atd.)
Chodíme jen na preventivky,jsem tak spokojená.
Chodíme na preventivku, očkování a když má jinou nemoc než běžné nachlazení. S prvním dítětem jsem tam občas šla i s nachlazením. Bála jsem se mu sama dát léky... Kdybych potřebovala OČR, kvůli každému nachlazení, budu tam pečená vařená 🫣
Bud vdecna, ze mas zdravy dite 🙏🙏🙏 treba s boreliozou, neuroboreliozou, odbery krve na rozbory, problemy spojene s potvrzenim autoimunitnich nemoci, stitna zlaza, napsani umele vyzivy, napsani poukazu na pliny pro postizeny dite. A to je jen vycet, co jsem si vzpomnela ted z hlavy.
Mne dite marodi malo, ale kdyz uz jo, tak nevolam, ale rovnou jedu si sednout do cekarny, protoze stejne potrebuju papir na OCR, tak tam kvuli nemu pak nepojedu extra, takze doktorka vzdy malou vysetri, nekdy bere i CRP. Je mozne, ze cekarna je u Vasi dr. plna nastydlych deti pracujicich matek, ktere tam proste jedou kvuli tomu papiru, u nas neexistuje, ze bych dostala OCR po telefonu nebo treba o den zpetne, kdyz jsem nebyla fyzicky s ditetem u zadneho doktora... Takze prvni den nemoci vetsinou resim dovolenou a cekam, zda se neco rozjede, pokud ano, tak druhy den vyrazime k dr. hlavne proto, abych měla omluvenku do prace...
Ja jsem naopak rada,ze kapky na zanet spojivek dostanu na zavolani ereceptem, i to OCR se u nas dava po telefonu. Nestovice jsem jen nahlasila zpetne, volne prodejny sirup na kasel si muzu taky naordinovat sama. Na co deti nekde zbytecne tahat...
Predoperacni vysetreni,ocr,ockovani,leky pokud uz lekarna nezabira,preventivky,zadanky na ruzny odborny pracoviste????..podle me toho je teda dost
Měla jsem hodně marodící děti, takže jsem byla u doktorky velmi pravidelně, kromě preventivek. Postupně jsme pak tyhle věci začali řešit s mými rodiči--lékaři. Teď už jsou holky velké, k pediatrovi s nimi jdu jen na preventivku a očkování, zbytek řeším s našima po vlastní ose (včetně nepovinného očkování třeba i). Ale nemít tu možnost, tak jsem u pediatra častěji.
@lobella Buď ráda, že tam nemusíš chodit. My jsme tam s dětmi mimulý rok seděli pořád. 3x spálova angína, herpetická angína, alergická reakce na atb, sedmá nemoc... Naše má systém medevio a jsem za něj ráda. Napíšeš dotaz, můžeš poslat i foto a doktorka pošle buď radu, recept, nebo tě pozve na prohlídku.
Mame to u doktora nastavene tak, ze zavolam a poviem co sa deje a on mi povie ako dalej postupovat a ci potrebuje dieta videt. Kvoli obycajnym virozam (soplik, kaslik) nechodime. Ked choroba trva dlho alebo je tam nieco nezvycajne tak nas zavola a deti prezre. OCR vypise po ziadosti a ja si tam pre to len pridem. Za mna je to takto super. Hlavne, ze nemusim sedet v cakarni s 10 dalsimi chorymi detmi.
U nas funguje apka, takze napisu problem a dr mi odpovi, jak postupovat, zaroven uvede co delat pokud…nebo rekne rovnou prijde s ditetem, vyzvednete si zadanku, pripadne posle erecept. Zaroven se tam da jit v ordinacnich hodinach bez objednani. I osetrovacku mi vystavi na zaklade zadosti a popisu obtizi v apce
První roky života, kdy byla věčně na hromadě než se potvrdilo to co se potvrdilo, máme naštěstí za sebou. Takže teď jen preventivky nebo si zavolám o recept. Tuhle i ATB po telefonu 😄
U nás třeba řádí streptokok, letos doma aktuálně po šesté od jara, to máš tři návštěvy co nemoc.. co návštěva to dvě hodiny v čekárně, nesnáším to, ale co mám dělat.. recepty a vyrážky se mnou vyřeší po emailu, to je v pohodě, sem tam potřebuji potvrzení pro sportovce, školy v přírodě apod., chodím s horečkama, které trvají více než tři dny, řešili jsme letos i šílenou střevní infekci.. naše dr má zhruba o 1000 dětí víc než by měla, je jediná svého věku cca 40let v širokém okolí, nepřibírají a čekací doba je fakt rachot, je mi jí i sestřičky líto a to jsme fakt malé městečko, žádný okresní nebo tak
Mám děti 9let a 5let, chodíme k pediatre jen na preventivky, většinou k nim byva i očkování...
A jakoukoliv virózu řeším doma, vím co jim pomáhá a s rýmou nebo kašlem tam prostě nechodím, neštovice ještě neměli, extrémně nemocní nejsou...
A když řešíš pediatra, co takový diabetolog? Tam chodíme jen "z povinnosti", kdy si vše řeším online, pumpu s edukatorkou, glykovany hemoglobin vím z appky...takže pro mě 4x ročně kontrola o ničem...No asi si tam budu nosit kafe 🤣
Asi 2x nám dělala při nachlazení, které se mi už nelíbilo, CRP. Jinak preventivky a očkování. Ale nepřijde mi na tom nic zvláštního, od toho ji máme. Za mého dětství to bylo stejné 🙂.