Od doktora máme předepsanou mast imazol na zarudlý zadeček a pinďu. Má se užívat 2x denně. S jakou mastí tedy kombinujete užívání imazolu? Za jak dlouho Vám imazol zabral?
Taky jsme na záčátku potřebovali Imazol na zarudlou prdelku... Dr. nám říkala mazat hlavně na pořádně vysušený zadeček... klidně vyfénovaný 🙂 Tak jsme se po koupání krásně vyfénovali a Imazol mazali jen právě po koupání na noc... Kombinovali jsme ho s Bepanthenem, protože nám vyhovuje od začátku... Takže na noc Imazol a při každém přebalování Bepanthen... A Imazol nám zabral hned druhý den...
Imazol zabral do 2 dnů, používám do stále, když vidím, že se začínají dělat opruzeniny. Při každém přebalení osušíme prdku, mázneme Imazlo a na to ještě rybilku, nebo infadolan. Střídáme to.
Nám taky zabral cca za 2 dny, dostali jsme ho, když měli kluci ošklivé opruzeniny po ATB. Mazat maximálně 3x denně, takže při ostatním přebalování jsem ho prostřídávala s tím krémem, který jsme používali běžně (obvykle Bepanthen nebo kojenecká mast míchaná v lékárně).
Vím, že někdo doporučuje střídat s batrafenem,osobní zkušenost nemám, nám se osvědčil bepanthen nebo rybilka - ale ne ta kupovaná, necháváme si ji míchat na kožním.
Imazol nekombinovat s ničím. Mám s ním výborné zkušenosti u opruzenin u seniorů / jsem zdravotní sestra/ z práce, takže jak už bylo zmíněno: dupku pořádně vysušit a pak v tenké vrstvě nanést. Imazol dělá zázraky, je výborný.
Naše malá taky měla jako novorozenec opruzeninu ☹ Já mazala ráno a večer imazolem, a mezitím při přebalování rybí mastí namíchanou v lékárně. Ale ne silnou vrstvu, jen trochu, ať kůže může dýchat. Co nejvíc zadeček větrej, do plínek balit jen úplně suchý zadeček! A někdo tu psal o fénování - 😅 , musí se opravdu z uctivé vzdálenosti, zvlášť u kluků - kdyby se do fénu dítě trefilo při čurání, tak ho to může zabít. Jo, a Imazol zabral rychle - asi za dva dny 😉
a proc kombinovat? vsak to staci...nam obvykle zabiral do max. 2 dnu