Rýmička. Jak pomoci půročnímu dítěti?

11. říj 2024

Ahoj, jdu si pro radu.
Bohužel jsme všichni nachcípaní včetně našeho půlročního rošťáka.
Má ale zadní rýmu takže téměř nikdy když má “plný” nos nevysaju žádné hleny. Má to prostě vzadu.
Chrčí jak blázen, napít se nemůže a ten spánek… i přesto, že používám mořskou vodu a na noc dávám Nasivin tak ani nepočítám, kolikrát k němu vstávám a když vezmu vpotaz ještě můj stav, kdy mám horečky a nějakej hnus na průduškách tak je to velmi výživné..
Jak mu mohu pomoct od té rýmy? Mám koupit ještě Vincentku??
Nebo na noc panadol? (To jsem moc nechtěla)

alice180
11. říj 2024

Tak jestli nemůže pít, tak bych s ním šla k doktoru.

sigyn
11. říj 2024

Podložit postýlku, aby měl hlavu výše než tělo

drtatko4
11. říj 2024

inhalátor máte? možná by bylo dobré použít i biolampu nebo prostě nějaké teplo na dutiny. no a samozřejmě podložit hlavu něčím.

petramana
11. říj 2024

podlozit postylku nebo klin do postylky, na noc dat fenistil kapky - splasknou sliznice a bude se mu lepe dychat... do nosu morskou vodu, pak odsat, dat nasivin... pokud ma teplotu, tak i sirup nebo cipek (panadol, nurofen)... pokud nic z toho nezabere, tak doktor

hanka_12345
11. říj 2024

Malymu to taky neslo odsat tak sem mi strikla tu moř.vodu a okamzite vysala. Dost to mohlo. Ta voda to tak rozředila

hanka_12345
11. říj 2024

Jeste je fakt Aerius na takovy-ja rikam-odsoplení.
Ale je na recept

te_reza
11. říj 2024

@petramana fenistil bych půlročnímu bez porady s doktorem nedávala

te_reza
11. říj 2024

Vincentka je dobrá i do difuzéru nebo zvlhčovače přes den

petramana
11. říj 2024

@te_reza davala jsem malemu, kdyz mel 5 mesicu, normalne mi to pptvrdila doktorka po telefonu

te_reza
11. říj 2024

@petramana no ale furt ti to potvrdila doktorka 😀 já když ho začínala dávat, tak v letáku byli od roka, teď koukám že to snad ponížili

petramana
11. říj 2024

@te_reza potvrdila, ale spis to bylo tak, ze maly mel jit na 5-ti mesicni prohlidku, tak jsem volala, jestli mame chodit, kdyz je nachlazeny a doktorka mi rekla co mu davat vcetne toho fenistilu 👍😉

petramana
11. říj 2024

@te_reza a ano, divam se na letacek - od 1 roku, ale muzou i deti 1 mesic - 1 rok na doporuceni lekare... takze zavolat doktorce, jestli muze

numda11
11. říj 2024

Pokud má jen ten sopel, tak tam těžko něco jiného vymyslet. Pokud by nějak vydržel u inhalátoru, tak klidně vyzkoušejte, za pokus nedáte nic a může to jedině pomoci.

autor
11. říj 2024

S doktorem jsem mluvila. Ještě mi v lekarne dali nejaky sirup pro uvolneni dychacich cest. A udajne ma Vincentka stejne ucinky jako morska voda

petramana
11. říj 2024

a co teda doktor doporucil?

autor
11. říj 2024

Klasiku co delame ted, vyplachy morskou vodou, zkusit Nasivin… podeprit hlavu, prochazku na chladnem vzduchu a vlhky vzduch