Maminky prosím vás.....moje půlroční dcerka má skoro týden rýmu, zahleněná fest, odsáváme...stříkám QUIXX ......teď z toho začala i kašlat, jak stékají hleny do krku, v postýlce klín, plíny přes postýlku, inhalujeme.
Co za léky mám podávat, aby šly z těla hleny ven !! vůbec nevím, co v takovém věku podávat.......mám pouze SINECOD a FENISTIL. MOc děkuji za rady !!!!!!!!!
ať už ta zima je opravdu pryč :(
no slintá už od dvu měsíců 🙂 ale je nachlazená, zatí jsme ještě nebyli, teploty nemá........mě by zajímalo právě, co se může podat za léky, kromě Sinecodu.......ještě je Mucosolvan, ale nemůžu najít nikde, zda to může půroční dítě
Ahoj, určitě nedávej Sinecod, pokud je zahleněná. Ten tlumí kašel, takže by se ji hlen držel na průduškách a nešel ven. Vhodný je třeba Mucosolovan roztok, ten hlen rozpouští a podpoří vykašlávání. Fenistil bych ji dávala, kdyby hodně kašlala přes den a pak na noc. Aby se malá lépe vyspala. Dobrý je i prsní balzám pro děti. Sice je doporučován od jednoho roku, ale namazat klidně můžeš. Chce to, aby malá hodně pila a měla dostatek tekutin. Můžeš ji udělat dětský šípkový čaj, třeba od Hippu a zkusit podpořit imunitu. Buď Colostrum nebo třeba vyzkoušet Oscillococcium. Rozpusti pár kuliček v kojenecké vodě a dávat ji to po lžičkách. Jinak ta mořská voda, odsávání, klín a vlhký vzduch je super. Doporučuje se i méně topit. Pokud je hlen žlutý až zelený, tak ale určitě k lékaři. Může to být jen viróza, ale to by měl posoudit lékař. Tak pevný nervy....ať je malá brzy zdravá.
Moc děkuji..............tak super, že můžu ten Mucosolvan........pije pouze kojeneckou vodu a dost, za to jsem moc ráda.......no a v ložnici máme opravdu zimu, myslím, že optření na tyto virozky máme, jen teď s tím zabojovat, zkusím na tu noc Fenistil, to je jistota, byla i u prvního syna.....a může se dát do mlíka na noc? nevíte? jinak nevím, jak to do ní dostat...........děkuji za podporu a rady
super, mám doma !!! Mucosolvan..........můžu ho dát nyní v poledne do příkrmu prosím? těch 2,5 ml? Děkuji
@lusilita Já bych ten Fenistil nakapala do menšího množství vody nebo mlíčka. Buď na lžičku nebo malé panákové skleničky. Do většího objemu se to moc nedoporučuje..ulpívá na stěnách, nemusí to celé vypít a pak nevíš, jakou dávku dostala. Já vždycky trpím s dětmi. Ale pokud nemá horečku, tak je to asi jen nachlazení🙂 A ten Mucosolovan může, většinou se dává ten roztok. 1-2x denně 1 ml. Tu druhou dávku nejpozději v 17-18 večer, aby ji to pak nenutilo vykašlávat v noci.
@lusilita taky si myslim, ze sinecod je suchy kasel a hlavne je az pro starsi deti nee? nejsem si jista..
Prospan. Na uvolnění hlenů a pro snadnější vykašlávání. Poslední dávku nedávat před spaním, aby to nenutilo kašlat. Plus bych se zeptala v lékárně na nějaké mazání na hrudník. My teď máme tymiánovou mast. Nevím, jestli to k něčemu je, ale aspoň se trochu líp dýchá, jak to voní. 🙂
A k postýlce rozříznutou cibuli, pro lepší dýchání.
my to prodelaly ted,mala chrcela,mela kasel a rymu,mela to na pruduskach,byla zahlenena.na kasel jsme meli hedelix,na odhleneni spyropen-ten je na predpis,a navic jeste antibiotika,ta tyden byl po nemoci.a mame 5 mes.
A nerostou ji zoubky?Bylas u dr.?