Rýma u ročního dítěte, jak mu pomoci?

ivulka4
8. zář 2015

Maminky moje dcera bude mít za 14 rok, máme nějakou chřipku, z toho přechodu tepla do zimy. Horečky už přešly a rýma se změnila v hlenovou /bílý kalný hlen/, ale co je horší, skoro nespíme, protože malá je hrozně zahleněná, chytá se za nosík a je vidět že to má prostě v tom nosíku hluboko, nemáte nějakou radu, jak jí pomoci, abychom se toho rychle zbavily? Nebo nějaká zkušenost? moc vám děkuji a at jste všichni zdraví! /podloženou hlavičku máme, osdáváme co jde, prokapáváme mořskou vodou, dr nám dala Pamycon/

janawei
8. zář 2015

My řešíme rýmu homeopatiky.

ivulka4
autor
8. zář 2015

@janawei a můžu se zeptat jakými konrétně? pokud máte zkušenost, my brali homeo po očkování a taky na zoubky, ale vždy po nějaké poradě s někým, nejsem homeopat, a na jakou rýmu to berete, také na hlenovou? Děkuji mnohokrát za odpověď

janawei
9. zář 2015

Na hlenovou také. Ale těch možností je hodně. Zkuste se podívat na http://www.domacihomeopatie.cz/. Mě ten bezplatný kurs docela oslovil. Pak jsem si objednala domácí lékárničku a e-book, kde jsou uvedena homeopatika s příznaky nemocí, na které se užívají. Ale vzhledem k tomu, že si ještě nebývám moc jistá, tak to konzultuji s paní Matiášovou.

radulka57
9. zář 2015

Namazat bodýčko koalkou (jestli neznáš, je to mentolový a prostě se ji líp dýchá) , malá takto spávala hezky, samozřejmě podloženou hlavu, to k tomu taky patří a neodsávat víc jak 3x denně, to se tvoří pak víc!!!

Taky jsem kapala tu koualku do skleničky s vodou a dala do místnosti kde spí, pak cela místnost je takova dýchatelná.

ivulka4
autor
9. zář 2015

@radulka57 díky moc, já jsem dávala do aroma lampy Marthu, ale na tu mast kouknu, děkuju!

leikkka
9. zář 2015

určitě physiomer, je i pro děti do 1 roku, rychleji tu rýmu rozpustí, vysát co nejvíce, aby na noc měla nosánek čisty a zvlhcovat místnost - dormeo apod., aromalampy s bylinkami..... a homeopatika urcite taky 🙂 jen je dobre zvolit spravny typ, kdyz po 3 dnech nezabere, zkusit jine....

svetlus_pepca
9. zář 2015

Já ještě dávám do ložnice na noc mokrý ručník a na něj nakapu eukalyptový olej. A když chystám koupání, napřed zavřu koupelnu, pustím na pár minut vařicí vodu, aby se koupelna zapařila a do umyvadla napustím vodu a nakapu ten olejíček taky.

ivulka4
autor
9. zář 2015

@leikkka ano ano, mořskou sůl dáváme, ale většinou ji pak pochvíli odsajeme s hlenem nebo jak malé teče z nosíka ☹ takže tím spíš čistíme, ale děkuju, dnesa už to bylo malinko lepší

leikkka
10. zář 2015

jo jo, tato kombinace je super 🙂 ona se dostane hodne hluboko a muzete to provadet i vicekrat 🙂. Kdyby byla starsi, tak bych poradila babskou radu, ale to pro takto male neni vhodne 🙂

ivulka4
autor
11. zář 2015

@leikkka no ale babskou radu můžete poradit mně :D sice už jsem ready, ale pro příště 🙂

leikkka
11. zář 2015

vzít si vatovou tyčinku do uší, na konec nakapat kapičky do nosu a zastršit co nejhlouběji, nechat 15 minut v nose, během chvíle pšikáš, slzí ti oči a rýma, která je co nejhloub je pryč - velmi rychle se ji zbavíš 🙂