Rýma u novorozeněte, je to na lékaře?

verul2
9. čer 2016

Muj 3 tydenni syn zacal za poslesni dva dny jakoby chrochtat pres nos. Jakoby tam mel soplik, ale nic mu z nej neodchazi. Do toho zacal casteji kychat. Je to na lekare nebo mame zkusit odsavat ci neco jineho?

raduska21
9. čer 2016

Ja bych odsala, to co jde a pouzivala morskou vody, syn mel to same a trvalo to cca 14 dni, nez se toho zbavil, taky jsem mu naklonila postylku a zvlhcovala na spani vzduch v pokojiku mokrym rucnikem

lucka024
9. čer 2016

Ješte je super Otrivin pro deti.Volne prodejny.Nam hodne pomohl.Je volne prodejny

bajana
9. čer 2016

@verul2 ak je to tvoje prve dieta, tak aspon zavolaj lekarovi...

rousse
9. čer 2016

@verul2 řešila jsem to v uplně stejném věku a byla jsem z toho, jako matka prvorodička, značně vypsychařená😀 jak kdyby to bylo dnes😀 lékař zbytečný - já to naší dr. pak řekla na kontrole v poradně a říkala, že s tím se fakt nemusí nikam chodit - zvlhčovat vzduch v místnosti, kde spí (např. mokré plenky pověsit přes postýlku), do nosíku stříkat mořskou vodu nebo Vincentku (léky bych vyloženě moc nevolila - u nás stejně nepomohly, takže "neléčená" rýma byla 14 dní a "léčená" sprejem do nosu Otrivin a jinýma taky 14 dní), naklonit postýlku a pokud bude potřeba, odsávat (já odsávala chvilku po aplikaci Vincentky - pěkně to naředí a jde to dobře ven)

milejka
9. čer 2016

Pokud nemá teploty,tak bych zatím k lékaři nechodila. Stačí stříkat mořskou vodu a kapky do nosu,zvlhčovat vzduch, odsávat a zvednout matračku v postýlce-pod hlavou.

verul2
autor
10. čer 2016

Dekuji holky. Jste moc hodne. Je to moje první dite, tak jsem z roho vyplasena. Dnes si jedu pro zvlhcovac vzduchu. Tu vincentku mam doma jeste z těhotenství, jak jsem soplila. Nebo je primo pro deti specialni? A odsavacku musime koupit. Teplotu nastesti nename.