Rýma u novorozence. Neublížila jsem mu nějak?

jana67chomutov
15. čer 2021

Ahoj maminky,
Tak mám doma 2 týdenního kluka ! Byly jsme akorát na procházce a zda se mi, ze ten můj malej mi nějak začal chrochtat.. byli jsme u pediatra, ale ten nám řekl, ze je to z mléka. Také nám řekl, ze můžeme čistit nos sprejem physiomerem slanou vodou. No jenže já blba malému strikala ten sprej tak jak používáme sprej my.. vůbec jsem netušila, ze by se miminko mělo otočit na bok a dělat vyplach.. teď si říkám, jestli jsem mu nějak neublížila nebo to nezhorsila?

dyechampion
16. čer 2021

@jana67chomutov no nam taky rekl, ze je to z mleka, ale muze to byt i ucpany nos. Vzdy kdyz nam zacne chrochtat, tak mu kapnu 2 kapky Quixx baby, pockam chvili a pak odsavackou vytahnu nudle z nosu (ktere mu blokovaly dychani a zpusobovaly chrochtani)

terezia10
16. čer 2021

@jana67chomutov neboj nic se nestalo

jana67chomutov
autor
16. čer 2021

@dyechampion tyjo, no já se snažila čistit ten nosik, ale nikdy tam nemá ani holuba😒 takže to nechápu, z čeho tak chrochta 😠

te_reza
16. čer 2021

Některý mimina chrochtaj

alilali
16. čer 2021

Můj syn také chrochtal, řešila jsem s lékařkou, řekla mi, že je to normální, tenkrát to vysvětlila nějak, ale nemohu si vzpomenout (že se mu něco vyvíjí), ale teda nikdy neřekla, že má ucpaný nos nebo tak něco. Jsem astmatik a bála jsem se jestli se synovi nedýchá špatně, ale fakt to samo přešlo kolem 6. měsíce.

luciaanaa
16. čer 2021

@jana67chomutov synoj je už 20m a chrochtá také ještě občas. Jedno období to bylo hodně. Oni nemají ještě srostlou přepážkou mezi nosem a pusinku MUDr na to má speciální názvem ale ten fakt už nevím. Každopádně to může být i rýma a nebo máš taky malé prasátko 🙈☺️

andelka33
16. čer 2021

Moje mimi taky chrochta, ale u doktorky prý je vše v pořádku,zadne zaneseni, že dýchá čistě. Taky mi doporučila nějaký sprej s mořskou solí a že mu mam nosanek preventivně jen vytrit,nestrikat 🙂

87pavlina
16. čer 2021

Taky jsme měli. Bála jsem se, že má rýmu, nakupovala mořskou vodu a když jsem se zeptala doktorky, tak mi řekla, že pokud může dýchat v pohodě, tak jenom našla nový zvuk, který se jí líbí a proto to dělá. Bavilo ji to asi 3 týdny, pak přestala. Žádná rýma z toho nebyla a mořská voda zůstala neotevřená 😀

biciklissie
16. čer 2021

Jj, dcera taky chrochtala. Jsem si myslela, že buď jsou potichu a nebo pláčou, ale ony fakt vydávají různé zvuky. Nikde jsem to neřešila a ani nevím, kdy to odeznelo. Když jsem potřebovala vyčistit nosanek, tak jsem trochu mořské vody splichla do toho vršku spreje, narodila do toho uchostour a vyčistila nosní dírky tak. Sama nemám splichani do nosu ráda, takže když to není úplně nutné, tak takhle dceři čistím nos do teď (2,5 roku).