Ahoj holky, jdu si pro radu a trošku se uklidnit. Malá má 2.5 měsíce. Už měsíc máme rýmu. Kapeme libenar, vysavame jen ráno a před spaním a nasivin jsme použili jen 7 dni. V noci je to někdy lepší někdy horší. Hodně chrochta a přijde mi, že ji to stika do krku a jakoby to nemůže vykašlat. Zvlhcuji vzduch, postýlka nsklopena.
Nevím jak ji mám pomoc. Bez horecek.
Nekojim, je plně na UM. To je další důvod. Vycitiam si, že jsem nekojim a teď jsem do toho ještě dostala rýmu, tak mám strach, abych ji nenakazila. Samozřejmě, hygienu dodržují.
Dekuji za rady a pomoc
@verucermi a kojení si nevycitej, mě to taky prve bylo hrozně líto ale když jsem neměla mlíko nedalo se nic jiného dělat.
@lidija1234 děkuji moc, zkusím to. Ten libenar nám nepomohl vůbec
@lidija1234 dlouho jsem se s tím smirovala, všichni kolem, že jakto že nekojim, že musím, a měla jsem strašný výčitky. Skrz to, že nedávám malé to co má mít. Chvíli jsem si myslela, že jsem i špatná matka
@verucermi Víte co? Já kojím do teď a malej má rýmu skoro pořád :D Má 17 mesiců. A poprvé ji mel ve dvouch měsících. Nic si z toho nedelejte, kdyz to nejde, tak to nejde 🙂 Vaše dítě vas bude milovat i bez toho. 🙂 Já zas měla výčitky, ze jsem rodila císařem a nedokazala jsem porodit normálně. 😔
@lucietamamieta děkuji, opravdu moc jste mi pomohly. Všechny... Nejhorší je, že nás nechtějí naockovat na hexu, a prevenar protože máme rýmu. Tak jsme to zase odložili
@verucermi Taky jsme kvůli rýmě odkládali očkování. Syn měl první rýmu v šesti týdnech, byl částečně kojený, od tří měsíců je plně na UM. Taky mě mrzelo, že kojení nešlo, ale nedá se nic dělat. Syn teda trpí spíš na zadní rýmu, takže jsme prostříkávali Sterimarem, odsávali, v akutní fázi i Nasivin kapky. Samozřejmě polohovat a vlhkou plenku na postýlku. Nevím, jestli už to nepsal někdo nade mnou, ale s tím odsáváním se musí taky s citem - pokud se odsává moc nebo často, tak se podráždí sliznice a ta potom produkuje další rýmu. Jinak na posílení imunity dáváme probiotika a samozřejmě vitamín D. Ať je brzy mrňouskovi líp 🍀
ockovani pocka, hlavne se rymy zbavte... a jestli kojis nebo UM to je snad milionkrat vyvracene, nejdulezitejsi je spokojena a nevystresovana maminka a pak i miminko vyciti, ze je vse ok... zkusila bych jeste inhalaci(ne na nosik masku, ale nechat v blizkosti mimca ony vypary z inhalatoru plynout, at uz morska voda ci vincentku), davala bych cepicku at jsou dutiny v teple... pokud se to uz tahne dlouho, jdi za dr. at vezme stery, treba je tam bakterie a daji lokalni antibiotika pamycon... pokud ma ucpane dutiny, pak Sinupret uvolnuje, kazdopadne u takhle maleho prcka, bych konzultovala s Dr...
Odsavala bych casteji a pouzij morskou vodu pro deti- Humer, Physiomer nebo Sterimar. Pokud bude mit ucpany nos, tak kapky Fenistil 😉
@emillyhk děkuji za rady. Koupili jsme do ložnice zvlhčovače vzduchu, přes den pořád větrá. Na noc mám mokré pliny přes postýlku dnes koupený sterimar tak zkusím ještě tohle a pokud to ne ustoupí, tak máme jít 8.12. Na 3 měsíční prohlídku, tak ji nechám udělat stery a uvidíme.
My to mame taky asi od 1. mesice, nam teda furt tahala domu nemoce nase prvorozena dcera ze skolky, ale i kdyz byla vic jak mesic doma, tak malej stejnak furt ryma, kasel, dusnost, antibiotika, neslo se toho zbavit, taky nas Dr neockoval, uz si nevedel rady.... pak konecne se z toho dostal, dostal Hexu a o tyden pozdeji opet totalni ryma, kasel atd.... pozitivni streptokok, opet antibiotika 😞 hrozny. Urcite at ji doktorka udela vyter, aby nemela jeste z te rymy zapal plic, vse co delas, je spravne, jen to proste pomaha hrozne pomalu no 😏 u takto maleho mimca to nepodcenuj a res s doktorkou
@verucermi haha my měli rýmu už teď v prvním měsíci a chápu jak vám je🙏kupte mořskou vodu ta aspoň nám hrozně pomohla a odsavam vysavačem kdykoliv je třeba ( když kýchne,a má toho u nosu a v nose hodně ). Po týdnu je to o dost lepší a to jsem používala jenom to žádné léky.