Rýma u 6týdenního miminka. Jak ulevit?

arwen666
21. únor 2022

Ahojte jak často odsavate? Nekd ejsem četla že se má 1-2denne ale mi to osobně přijde málo ona se mi bez odsati nenakoji nespi a přijde mi častější odsávání lepší i když ji můžu podráždit sliznici je to pro mě menší zlo než kdyby se jí to usadilo třeba do uší nebo tak jaký máte názor vy? Jinak před odsávání používám Libenar po odsati ho nakapu na sulku do uší a nosanek vyčistit 3× denně kapu Nasivin a zvlhčuju vzduch Vincentkou máte ještě nějaký tip jak ji ulevit? Dekujibza názory a odpovedi

pampeliska1313
21. únor 2022

Jako já odsavala hodně (před každým krmenim takže tak 4-5 za den cca) a nakonec z toho byla “tři týdny dlouhá rýma” kdy chrochtal, vždycky když jsem mu vystrikla nos, tak mu to teklo pomalu do pusy a doktorka mi prave říkala ze to má z častyho odsavani, takže jsem musela “jen” třikrát denně a koupila sem zvlhcovac vzduchu, to pomohlo. A vyvýšená poloha. Takže bych to častý odsavani nepodcenila. Plus se prej ta sliznice pak dává pomalu dohromady a je větší riziko ze prcek něco chytí.

anettkah
21. únor 2022

Ja ted bojovala s rymou u ani ne tyden stareho miminka. Odsavala jsem jakmile byl zahleneny, klidne petkrat denne. Rikala jsem to doktorce a pry v poradku. Jeste zvlhcovat vzduch a vic neni treba. Maximalne pry vytrit nasivinem, ten jsem ani nepouzila. Po dvou tydnech bylo po vsem 😉

pampeliska1313
21. únor 2022

Ještě mě napadá, jestli kojite, někdo da třeba kapicku mlika do nosu. Upřímně nevim jestli to pomáhá, já to nezkousela, ale četla jsem to v diskuzich, ze to údajně pomáhá

arwen666
autor
21. únor 2022

@pampeliska1313 no má ji teprve 2 den tak já to zkusím aspoň trochu omezit ať ji nějak neublížim zítra jdeme na 6tydeni prohlídku tak se ještě zeptám i mudry

zmrzlinka
21. únor 2022

@arwen666 před kojením odsát s Libenarem a nakapat NAsivin ať sliznice oplaskne a může miminko pít

lidija1234
21. únor 2022

My si prošli tim stejným. Odsavala jsem dle potřeby . Za mě nejlepší odsávačka na vysavač,během vteřinky všechno pryč. Vždy předním a potom jsem splichala mořskou vodu. Jinak zvýšená poloha při spinkání.