Rýma u 2měsíčního dítěte - jak ji řešit?

verry
2. říj 2016

Syn (2.měsíce) v noci začal chrapat, tak jsem zkusila odsat a má rymu.. jak často můžu použivat libenar a odsavat?? nebo jít radši k dr.? horečku nema ani nic jinyho..

laisobel
2. říj 2016

Odsavat muzes po dvou hodinach, lepsi je pred odsatim strikat mořskou vodu, lepe zvlhci a rozpusti hlen. Po odsati kapni Libenar ma zklidneni.
Dokud neni ryma barevna nebo nema horecku k dr nemusis. Kdyby se objevila horecka nebo se ryma zbarvila do zluta nebo do zelena, zajdi k dr, at si ho poslechne, aby mu to neslo na prudusky. Vetsinou na barevnou rymu davaji delane kapky do nosu z lekarny, protoze na barevnou rymu ani morska voda ani Libenar nezabiraj.
Kdyby se ti zdalo ze odsavat nejde a stale mel rymu, hlidej horecku, aby mu to neslo do usi....
A odsavacku urcite na vysavac, tema manualnima neodsajes zadni rymu.
Drzime palce at je mu brzo dobre!
Jinak pomaha hodne doma vlhcit vzduch, prochazky v kocarku venku kdyz je takhle vlhko a chladněji a zvednout mu pod hlavou - bud naklonit celou postylky nebo dat pod hlavu pod matracku slozenou osusku, bude se mu lepe spat.

evulina77
2. říj 2016

@verry pokud kojíš, tak malýmu stříknoput do nosánku místo kapek mateřský mlíko. Odsávačka je dobrá, ale nemá se to přehánět. Ale pokusd je toho fakt hodně, tak odsát a pak stříknout mateřský mlíčko. Pomáhá s regenerací sliznice a vlastně funguje jako nosní kapky...

verry
autor
2. říj 2016

@laisobel
@evulina77 řekla bych že nemá moc rymu, ale z každy durky odsaju jakoby takovy flíček průhledny až bílý... asi mu to moc nevadí.. spíš že chroptí jak dycha

a Libenar až po odsatí?? ja myslela před?? zkusím i mléko kapnout.
díky za rady

laisobel
2. říj 2016

@verry no Libenar nam v Motole na pohotovosti rikali az po. A pred odsatim strikat mořskou vodu, je lepsi pro rozvolneni hlenu.
My se ridili tim ze sr nema moc odsavat a skončili jsme s ditetem se 40Kama horeckama a zlutou rymou a ve dvou měsících antibiotika.
Takze odsavat odsavat odsavat a neriskovat prudusky a usi......

verry
autor
2. říj 2016

@laisobel fajn děkuji

lajla
2. říj 2016

@verry to nebude rýma...takto malá miminka začínají kolem 2 m chropret a chrapat, není.vyvinuta nosní.prepazka
Zlepší se to.az začne sedět, neodsavat,jen to tím zhorsujete
Pokud nemá jiné příznaky nachlazení.tak to.ryma fakt nebude
Zvlhcovanim sliznice nic nezkazíte, morska voda, vincentka, zvlhcovac vzduchu

verry
autor
2. říj 2016

@lajla no ale když mu odsaju rymu tak v odsavačce vždy trošku je... to kdyby neměl rymu tak odsavačka bude sucha,ne? 😅

alenka_p
2. říj 2016

@verry Tak ono v tom nose vždycky něco je. To je jak u dospělého, taky člověk nesmrká, jen když má rýmu.

verry
autor
2. říj 2016

@alenka_p no ja že vím že jsem mu odsavala nějak hned když jsme se vratili z porodky, nešel mě vyštourat soplík suchej a tak jsem vzala odsavačku a opravku jsem vysala jen ten sopl.. nic jiného nevyšlo právě.. tak to ted beru že to je ryma, když v noci chrape a ted jakoby chroptí a při každem odsatí tam troška je

laisobel
2. říj 2016

@verry moje dcera ve 2m mela infekcni hnusnou rymu, jak jsem psala, tim ze jsme na radu neodsavali sw vse jen velmi zhorsilo a koncila s horeckami a nemohli jsme ji ani probudit, nikomu bych to neprala.
Pokud zvlhci nos a ryma jde ven, jedine dobre. Velice rychle muze i lehka rymicka prejit v infekt, padnout na prudusky nebo vlezt do usi...
Neriskovala bych.

lajla
2. říj 2016

@verry jak píše
@alenka_p
Je to Vaše dítě, vy se musíte zařídit...ale podle mě to rýma fakt není
Říct že když nebudu odsávat, bude dítě mít infekční rymu a horečky...no, to by mělo.jak.s odsáváním i bez...bakterií musí někde chytit aby mohla být rýma zelená či husté žlutá, což není.vas případ
Dítě vidíte, máte doma, chovejte se tak jak.uznate za vhodné, pokud to rýma není.odsavanim opravdu nabobtnáva sliznice a bude to horší, hodně stesti

kekulice
2. říj 2016

@verry my dáváme mořskou vodu, odsajeme a pak eukalyptový balzám pro miminka. Funguje to už několik měsíců dobře. Před spaním dávám bylinkový sprej pro děti s rýmou.