Ahoj 🙂 tři dny zpátky začal Kilian v noci hodně špatně spát. Budil se, plakal, strašně chrčel nosem, nešlo mu dejchat. Přes den to skoro nemá. Prvně jsem vzala sterimar, nic mu nevyteklo, vzala jsem physiomer, jenže i když zatím vždycky strašně pomohl, tak z něj nešla ani kapka rýmy a to považuju physiomer za jistotu, co nás zbaví nejhoršího.:D Na noc pouštím pravidelně zvlhčovač, mně samotný to rýmu uvolňuje a pomáhá hodně, on chrčí víc, ale ráno zase ani kapka. Už nevim jak jinak to z něj dostat, ideálně bez odsátí..🙂 mažu mu hrudníček a pod nos trochu silice, ale taky nic…díky za rady.🙂
@pampeliska1313 Kolik je synovi? Na uvolnění rýmy jsou dobré Urbanovy koupele, což je namočit ruce a nohy do co nejvíce teplé vody co vydrží a pak buď rovnou do postele nebo alespoň zabalit do něčeho teplého, alespoň na pul hodiny.
@marcicek84 16 měsíců.🙂 ale zkusím se zeptat v lékárně, jestli o něčem nebudou vědět, díky.🙂
@martt aha, díky moc.🙂
@pampeliska1313 sinupret je super, olynth do nosu a odsavat
@pampeliska1313 Starší pomáhá napařovat na hrncem s bylinkovým odvarem, jinak takhle malé mrně bych zkusila dát prostě do teplejší koupele s nějakým éterickým olejíčkem, já dávám eukalyptus.
@mourovatakocka kez bychom měli vanu.:D to už mě napadlo několikrát, ze by to bylo fajn.Jenže Kilda nesnese vodu, sprchování a koupání je očistec.:D ale par cm by snad snesl, když poridim vaničku..
@mourovatakocka Napařovat nad hrncem určitě ne. Může to ještě více ublížit. Mam to potvrzené od několika lékařů ORL. Místo napařování se dělají ty urbanovy koupele.
A co inhalátor? A ihnalovat vincentku. Nevím od kolika let se to může... Ale zase to je přírodní, tak by to nemělo vadit ani menším dětem, 🤷
@pampeliska1313 Zkuste třeba i Libenar,je to takové na proplachnuti, případně Nasivin nám vždy pomohl, pro děti vyrábí spreje jen po kapickach
@pampeliska1313 zkusila bych nakrajet cibuli k posteli na noc...ta u nas doma pomaha vsem...
@martt Takhle mě léčila máti, proto to aplikuju na dceru a vždycky jí to pomůže 😕
@mourovatakocka Ano dřív se to dělalo. Moje mamka mi to delala také cca do 6 let než se mnou skončila v nemocnici kvůli hodně zaražené rýmě. A tam se do ní doktor pustil , že naparovat při rýmě se nesmí, že mi to tentokrat timhle zarazila ještě více. A jak rikam řešila jsem to pak s několika ORL doktorama a ty mi řekli to samé. Ale samozřejmě je to na tobě.
@martt Zajímavé. Předminule dcera kašlala, ale nemohla smrkat, nešlo to, i když zněla jako že mluví přes nos. No a po napaření se jí krásně spustila rýma a kašel zmizel.
@pampeliska1313 sinupret uvolnuje rymu,ale nevim od kolikati let ho muzou deti a kolik je Kilianovi