Dobrý den,
Dcera (3,5 roku) má již třetí den rýmu. Dneska jsem si všimla, že má jedno oko mírně červené a v koutku se ji tvořila často taková malá jakoby “ospalka”. Malinký bily/ nažloutlý hnis. Na bolest si neztěžuje, ani není citlivá na světlo. Trochu si oči tře, ale nic víc. Bez otoku víčka.
Kapla jsem na večer ophtalmoseptonex. Může to být z té rýmy?
Děkuji ☺️
@prejeta_zaba neee my jsme to nikdo právě neměli nikdy. Nemá otok, nic. Myslela jsem, že musí mít zalepene a otekle a bolavé oko, aby to byl zanet spojivek😔
K zánětu spojivek bývá i rýma 🙂
Achjo. A zrovna v neděli odlétáme na dovolenou 😖😢
Je dost mozny, ze jestli se ji dnes zacal pomalu delat v oku kousek hnisu, zitra rano uz ho mit zalepeny bude… postupuje to neskutecne rychle, taky jsme meli nedavno poprvy. Zitra urcite vyrazte k dr pro antibioticky kapky, at to zalecite co nejdriv (nez to chyti zbytek rodiny 🫢)
@barunkiss pokud v neděli odlétáte, zajděte hned zítra k pediatričce a dostanete atb kapky. Do neděle bude s největší pravděpodobností po problému.
Tak děkuji holky za odpovědi🥲. Dneska už kapu Maxitrol do oka, sice je to boj, ale snad to bude lepší 😥. A snad to nechytí ještě ten mladší 😃
Buď v klidu,zabere to rychle a v nedeli odjedete,u nás to nikdy nikdo od druhyho nechytl🙏
Rada do budoucna, kterou jsem dostala od magistry v lékárně a která nás uchránila už nesčetněkrát od zánětu spojivek: jakmile začne oko jevit známky zánětu, kapej do něj 24 hod co hodinu septonexové oční kapky. Buď to pomůže a bude po zánětu a když ne, tak rovnou k MUDr. pro atb, protože bez toho to nevyléčíš. Od té doby, co se tím řídím, se zánět nikdy nerozjel.
Děkuji moc ať už za rady nebo uklidnění 😄☺️. My jsme na jedné hromadě už od konce června na stridacku, tak už se cítím úplně na odstřel🙃🔫
No, má zánět spojivek. Nikdy jsi to neměla? 🤔 je to nakažlivé stejně jako rýma, pokud do 2 dnů nepomůže oční voda, ten ophtamol třeba, tak od lékaře antibiotické kapky a je to tak na týden.