Maminky zdravím............možná vám přijde dotaz zbytečný, ale trošku mám strach, máme dvouměsíční holčičku, která je nyní asi nachlazená, komplet celá rodina jsme lehli, takže bylo otázkou času, kdy dcerka chytne něco od nás........zatím má hleny v nosánku, trošku chrochtá, občas kýchne......ale to i před nachlazením........a jdu si pro radu, co s tím........co kapat, čím pročišťovat. Už jsme i dosávali, trošku tam bylo......... První syn nebyl do roku nemocný, tak nevím, co si s tak malým mimi mám počít......mám panickou hrůzu, že skončíme v nemocnici :(
Děkuji vám
..........no, mám pocit, že se mi hormony pořád bouří, že mám o ni takový panický strach......asi i tím, že mi skončil v roce syn na jipce s laryngitidou...........ano ano, doma máme chladněji, bydlíme v domečku, takže v pohodě.....v ložnici máme myslím celkem zimu.......hlavní je, aby nedostala třeba kašel......toho se bojím nejvíc :( mám pouze Nasivin, ale prý je nejlepší do nosánku před odsátím Quixx baby a nebo Libenar? nemáte s tím zkušennost? Děkuji za podporu
Osobně tyhle přípravky moc nepoužívám, ( myslím si, že v tom není nic moc dobrého, když "to" něco změkčuje nebo rozpouští) tak vám bohužel neporadím.
Je jasné, že se o malinkou bojíte, to je přirozené ( taky mám pocit, že jsem nějaká přecitlivělá od té doby, co mám dítko - a to už to rozhodně není žádné miminko 😀 ). Ale některé dětičky jsou náchylnější na nemoci a jiné jsou odolnější a nemusí to být pravidlo, že když byl malej hospitalizován s laryngitidou, tak bude mít podobný "osud" i holčička. Berte to selským rozumem a určitě to bude všechno v pořádku...
Libenar je jen fyziologický roztok, jen se jím zvlhčí sliznice a nudle se naředí a jdou líp ven. Používali jsme ho a byl super, nemá žádné negativní účinky jako nosní kapky, nevzniká na něm závislost. Nebo Physiomer, to je mořská voda ve spreji - funguje obdobně. Quixx neznám, Nasivin už jsou klasické nosní kapky, to bych dávala až když nebude vyhnutí. Zatím říkáte, že má rýmu jen trošku. Pokud kojíte, tak to zvládne, nebála bych se. Odsávání v kombinaci s nějakým tím šetrným přípravkem, určitě před kojením, ať se v klidu nabaští. A zvednout postýlku, aby jí rýma odtékala. Bude to dobrý 🙂
Kapky ne...místo toho do nosiku mateřské mliko, několikrát denně, vyšší poloha, zvlhčovat vzduch a sliznice, samozřejmě více kojit
MOC vám děkuji
Ahoj,urcite větrat,na topení mokrou plinku,do nosanku mořskou vodu a odsávat. Na noc pak Nasivin pro miminka. Neboj...jestli kojis tak jsou z toho drobecci rychle venku. Jo a osvědčilo se nám odsávání vsede...přítel držel malou na klíně nebo v náručí a ono to pak jde líp ven 😉
moc vám děkuji, bohužel nekojím, jakož i první dítě........ale odsáváme a kapu mořskou vodu a na noc Nasivin.......ještě, že je Valinka tak hodná a nebrečí.....snad se z toho nerozjede něco víc.......u druhého mimi jsem teda více háklivější :(
Klid, klid, mamčo 🙂 Inkubační doba rýmy je 3-5 dní, pokud všichni prskáte, tak je pravděpodobnost docela dost velká, kapénková infekce je holt mrška, no. Hlavně musíš sem tam doma intenzivně vyvětrat, ať se vám tam nedrží bacilouši. Malou udržuj v teple ( ale nepřehřívej ji, to by jí moc neprospělo, spíš naopak ) a když bude mít ucpanej nosík, tak ji prostě odsaj. Doporučuju z vlastní zkušenosti odsávačku na vysavač, tak je super a vysaje fakt i zadní rýmu. Tak držím palce a zbytečně se nestresuj 🙂