Ahoj, už fakt nevím. Syn má 4 roky. Doteď rýmu skoro neměl, nicméně teď byl 3 dny ve školce a rýma, zánět ucha atd. Snažím se s ním mluvit o potřebě čištění nosu mořskou vodou, aktuálně už i ATB kapky. Jde o to, že i když s ním hodně mluvím, názorně ukazují atd,tak prostě si na na nos sáhnout nenechá. Začne šíleně ječet, vztekat se . Nemáte nějaké rady? Už si nevím rady.
@katka900 sterimar nejlepší stříkací systém
@nikinelinaty
u nas treba sterimar neprosel,to strikani je silnejsi a dcera ho nechce.morskou vodu si do nosu striknout necha.
Mame morskou vodu z dm a ctyrletacka si splicha sama.
Mořská voda je u rozjeté rýmy nanic. Jestli má ucpaný nos,dej mu pár dní něco silnějšího, sám pozná, že se mu líp dýchá a za tři dny bude po rýmě. Zkusila bych ukázat, vysvětlit a když se bude stále vztekat, prostě bez diskuze - podržet, šplíchnout a je to. O některých věcech, jako třeba podávání léků a hygieně se nedá diskutovat donekonečna. 🤷♀️
Používáme quixx ve spreji, má mnohem jemnější šplích a určitě sinupret, aby to šlo ven. A prostě stříkat a smrkat nebo odsávat. Taky to je u nás občas na sílu
Syn (3) si do nosu nenechá dát vůbec nic, raději se naučil smrkat.
Doporučila bych inhalator, ten pomáhá jak na rýmu tamní na kašel. A já jsem tedy v tomto neoblomná, o lékách se u nás doma absolutně nediskutuje. Takže když syn nechtěl střihnout do nosu a vysat ho tak jsem ho prostě normálně zalehla na posteli a bylo, on si to rychle zapamatoval a teď když sám vidí že má rýmu velikou a nemůže všechno vysmrkat tak dotahle vysavač a chce nos vysát. Je to drsné ale myslím že píchání uší by bylo horší
Co přesně mu je? Má rýmu nebo zánět? Pokud zánět (horečka a tak), nedá se nic dělat a léky se dát musí. Ale dítě se zánětem se nejspíš moc bránit nebude.
Pokud je to jen rýma, tak bych ho naopak nenutila. Rýma je virové onemocnění a léčit ho neumíme, ty léky jsou k tomu, aby nám na krátkou chvíli ulevily, což u vašeho syna nemá smysl a jinak to je vpodstatě placebo, abychom měli pocit, že něco děláme. Jak říká staré pořekadlo- léčená rýma trvá sedm dní, neléčená týden.
At si splicha sam