Hezký den, dcera 2 a čtvrt roku má už přes dva měsíce rýmu. Tečou jí bílé nebo nazelenalé nudle a občas v noci kašle vlhkým kašlem. Už jsem z toho zoufalá a nepřijde mi to normální. Vždy je třeba na dva dny trošku pokoj a pak se rýma zase rozjede naplno. Jinak dceři nic není, je veselá, plná energie. Čím to může být že se rýmy nemůžeme zbavit? Mám jít už raději k doktorce i když je to jen rýma ? Děkuji
@jjasmina nudle jí tečou prakticky pořád, nepozoruji nějaké zlepšení, zhoršení po něčem. A alergická rýma je většinou taková průhledná a vodová ne? Ona má fakt husté bílé až zelené nudle.
To už vych tipla na nějakou infekci
Máme to samý a alergická je. Veselé, aktivní, živé dítě, co prostě sem tam kýchne a vyletí nudle nebo si zakašle. To bych ji musela mít věčně zdrogovanou. Už ji nic nedávám
@te_reza a kdyby to bylo sem tam tak to neřeším. Ale ono ji to teče fakt hodně. Roztírá si nudle rukou po obličeji, protože je ani nestíhám utírat. Nepřijde mi to normální.
A vy jste nebyly u MUDr ? Když ryma trvá dlouho případně má nádech do zelena je vhodne konzultovat s lékárem. Zelená ryma je potřeba prelecit antibiotikyma kapkama Pamyconem.
U nás to takhle má už několik měsíců po covidu. Zelené rýmy se zbaví pomocí pamyconu, ale občas má prostě záchvat vlhkého kašle. Dr na ní nikdy nic nenajde, alergie nemá.
u nas covid, pak dobry a pak taky chytla rymu a asi mesic a pul trvalo nez se toho zbavila. asi 14 dni klid a jedem novou rymu 🤦🏼♀️ ale teda takovou jwste nemela, tak premyslim, ze tomu dam tyden a pak uz taky pujdem k dr. jinak manzel to od dcery chytil a mel 2 mesice v kuse a jeste brutalni kasel a pomohly az atb a acc long. ale sme vsichni po covidu od brezna, takze asi nic moc imunita. 🙄
@anonym a co jí dáváš? Ono jako co si budem, u nás je po ránu 5 stupňů a odpoledne je na chcipnuti, to taky není úplný terno
Syn 4,5 to samé. Řešili jsme na ORL, nejdříve dostal Pamycon a preventivně výtěr z nosu. Zjistili pneumokoka, dostal antibiotika a je klid. Dětská MUDr. říkala, že dětský nos je sbírkou různých bakterií, tak to může být cokoliv.
@petrasipkova1 rozhodně není pravda, že zelenou rýmu je třeba přeléčit pamykonem! Rýma je prakticky vždycky virová a barva o bakteriální superinfekci neříká fakt nic.
@te_reza stříkám jen mořskou vodou a na noc odsávám aby se vyspala. Jinak nic.
@anonym aspoň na noc fenistil si nezkoušela? V noci ze spaní taky kašle?
Určitě již řešit s pediatrem. Dcera takhle měla rýmu a vlhký kašel v období kdy byl zrovna největší covid pak do toho ještě byly vánoční svátky, takže k dr jsme se dostali až začátkem ledna a byly z toho zanesený dutiny, který teda odhalil až rentgen. Jinak ji nic nebylo. Ještě na zadní rýmu nám doporučila dr sinupret a zkusila bych nějaký kapky na rýmu ne jen mořskou vodu.
Nechala bych ji udělat výtěr z nosu na ORL.Muze ji trápit nějaký bacil.
Poproste dr o poslani na alergo kombinace bezne rymy s alergii (u nas i astmatem) je spromonutim na pos.rani, ja mam za sebou ted 3/4 rok kdy jsme lecily syna na ruzna respiracni onemocneni, zaver kombinace celorocni alergie na roztoce v kombinaci s nastupem do skolky a setkavani se s bacili ktere nema ochocene je nekoncici maraton, byly mu nasazeny leky nekasle a vpodstate nema rymu, sice je uz zas nemocny, ale neni aspon zkresleny pruvbeh nemoci tim nekoncicim usi rvoucim kaslem…
@drep no vidíš, a mne takhle léčí pediatra obě děti už spoustu let. Zrovna teď v pondělí jsem byla s dcerou, je zahlenena, zelená ryma, rano ji bolelo v krku. Udělala vyter, zeptala se jestli na rýmu dozelena. Napsala Pamycon, doporučila Sinupret a hotovo. Ve vyteru nic nebylo. A tak je to vždycky. 😳
@petrasipkova1 jen z té věty “je zahleněná, zelená rýma, bolesti v krku” přímo křičí dg. Viróza a ta se antibiotiky neléčí. Pak nemá mít 20% pacientů, kteří se dostanou z terénu na áro, kolonizaci multirezistentními bakteriemi😢
@drep nekteri doktori zkousi co snesem 🤦🏼♀️ manzel s kaslem a rymou konecne po mesici a pul zavolal doktorce a ta po nem chtela zakaslat do telefonu! napsala mu pamycon, ze to urcite pomuze a kdyz nic, ze ma zavolat za tyden znovu. kdyz za tyden zavolal, ze na rymu to pomohlo, ale kasel ma stale, chtela po nem znovu zakaslat do telefonu 🤦🏼♀️ na to uz ji rekl, ze ji prijde zakaslat jedine do ordinace. nakonec se vratil z ordinacevs dalsima atb se slovy "zkusime jeste tohle" 🤷🏼♀️
@gbp já nechtěla, aby to vyznělo, že to vyčítám pacientovi, zlobím se na kolegy, co píší antibiotika neindikované. Ač někdy není snadný ustát pacientovu touhu po ATB na virózu (obvykle s neprůstřelným argumentem “minulý doktor mi to psal vždycky”), tak prostě i to je naše práce a neindikovaná antibiotika poškozují jak pacienta, tak nás všechny.
@drep 🤷♀️No jo, ale co s tím. Já lékař nejsem. Bohužel. A od malinka deti jsem od detske doktorky naučena bílá ryma ok, zelená Pamycon. Takže se Pamycon má psát po výsledku vyteru z nosu kdyz tam vyjde co za potvoru ? … abych se v tom trochu vyznala.
@drep ja rozumim tomu, ze s nekterymi pacienty je to tezke a je tezke rozeznat, kdo tak trochu prehani nebo simuluje a kdo ma fakt problem. pak to ublizuje obema stranam. ale treba my nechodime k lekari prakticky vubec. manzel tam byl naposled pred dvema roky a ani ne kvuli nemoci, tak pak takovy pristup nechapu. 🤷🏼♀️
@petrasipkova1 výtěr z nosu vždycky vyjde pozitivní, přirozeně jsme osídleni a léčit kolonizaci je nesmysl. Zelená rýma je jen přirozený vývoj. Za mě pamykon leda na sinusitidu, která trvá dlouho a pacient ji dobře léčí (mukolytika, horské slunce, inhalace, napařování, dobrá hygiena nosu) a bez efektu.
Konzultace s pediatrem by byla na místě, alergicka rýma by neměla být nazelenala. Malá teda sopli vždy po bazénu