Ahojte mamicky. Nastal cas kdy nase ratolesti bojuji s rymou. Chtela by sem se zeptat a poprosit aj ja Vas o Vase rady ako lecit rymu a nachladzeni u polrocniho ditete. 😉 a co pouzivate na sopliky hlavne v noci. Protoze se my stalo ze kdyz sem kojila neraz se my moj syncek nemohol nadychnut taky plnej nos mal. Odsavat sem skusala no nic. Az po nejakej dobe se mu potom to podarilo to vysmrknut von z nosteka. Mali sme predpisane lieky no po case sa vratilo to naspet. Dakujem za rady. 🙂 🙂 🙂
@tomikjoejoe my mame ridke sopliky no aj tak nic nevytahneme skoro nic.az pri nocnom kojeni postupne odkapkava z nosika samo.
@moncici9992 Nám se osvědčila mořská voda. Nastříkat do nosíku, chvíli počkat a odsávání jde mnohem lépe. Výborná je odsávačka připojitelná k vysavači, ta ruční je k ničemu.
@moncici9992 odsávačka na vysavač, mořská voda a na noc používám eukalyptový balzám pro miminka a osvěžovač vzduchu při rýmě. když je to hodně drsný, tak kapat nasivin nebo olynth
Stříkám do nosu vincentku pro děti, můžeš jak často chceš a neuškodí sliznici jako ostatní spreje do nosu. Používám ji i já když mám rýmu. A potom na noc pomahalo hodně vyvětrat, přiměřeně topit, na topení jednu mokrou plenu a druhou mokrou jsem dávala na kolotoč nad postýlku. Teplotu v pokoji jsme drželi cca na 19-21 stupních a vlhkost mezi 50-60%, spis k 60. A pak před odsáváním vysavačem tak 10 minut dopředu striknout vincentku na uvolnění, pak vysát odsávačkou na vysavači... Tohle i před nočním kojenim když bylo potřeba, klidně při každém vstávání.
Malý měl podobný problém s odsáváním, nic jsme neodsáli - měl rýmu tak hluboko a tak tuhou, že to prostě nešlo. Doktorka nám poradila přes den a stříkat nebo kapátkem co patnáct minut do nosu trošku vody, aby se to změkčilo a vyteklo ven nebo se dalo odsát. Jak jsme toho dostali víc ven přes den, bylo to lepší i v noci - jinak jsme měli na noc nasivin mokré ručníky u postýlky.