Zoufalství. Již treti noc hrozný kasel ktery se stupňuje. Bez teploty max 37,1. Ryma jak hrom , bezbarvý hlen .Mohla by mit u nosanku vysavač stále. Ma v sobě 1/2 dithiadenu a tusin. Dnes u lékaře poslechove bez nálezu. Už druhou noc nespime. Zvlhcovac jede naplno v ložnici 18' spí skoro v sedu. Pláče že chce spinkat. Co mám udělat víc prosím
Noční dusivy kasel
ahoj, ten tusin je na zklidneni že? kasel se vždycky na noc zhorší - jak plíce tolik nepracujou, tak se hlen usazuje a dráždí. Vykašlává něco? Někdy se doporučuje dělat olejové zábaly , teplou vodu s medem, timián s medem, divizna s medem... je potřeba nějak ten hlen asi rozředit, aby začala vyklašlávat.... ale na to je ten tussin taky hádám, co se týče léků, už to asi líp nejde 🙂 jinak asi nic než vydržet. Vezmi si jí k sobě, podlož se ať jsi výš a spěte spolu. I když toho moc nenaspíte tak bude holčička klidnější už jenom tím že jsi s ní 🙂 ať je vám brzo líp 😘
@dovhunv Berbarva ryma je prece alergicka. Nam takto zacala alergie a astma. Nazastavitelny kasel,hlavne v noci. Mivali jsme Pleumolysin,ktery je na predpis, pak na noc uz bohuzel i pulku Codeinu,protoze jinak fakt nic nezabiralo. Poslechove byl a je vzdy cisty. Z homeopatik mu dobre zabira Pertussinum. Obcas jsme takto skoncili i v nemocnici na vycerpani,nez se prislo na alergii a astma (nyni leceno,tudiz o hooodne lepsi).
Jsem moc rada, ze je tu tahle debata, tak se pridavam a prosim o radu, nechci zatim behat k lekarce. Dcerka ma devet mesicu, ma take cirou rymu a dost kasle. Kasel ale neni suchy, drazdivy, prijde mi spis vlhky. Teplotu nema. Mam to nejak resit? Co byste doporucily? Diky.
@odula Jo,to je pravda,bezbarva ryma je take na zacatku nemoci. No,je fakt,ze u nas kasel trval asi pet mesicu . Na stridacku byl horsi a lepsi, mezi tim nejaka hospitalizace, ale ty noci,to bylo strasne. Hlavne prakticky nic nezabiralo, zadne leky, zadne sirupy. Alergolozka prave rikala,ze takto se pozna alergik,pripadne astmatik. To, co bezne lidem zabira,tak jemu ne. Proto jsme skoncili u kodeinovych leku,ktere jedine celkem zabiraly.
@dovhunv take mamm tymian mast od Just. Ale na zahleneni nam pomohlo namazat a pomasirivat hrudnik i zada psim sadlem. Kdyz je ryma tak i nos a celo a kdyz boli krk tak i krk a stoptusin na vecer aby mene byl drazdivy kasel. Jestli je to jen drobne zahleneni tak by vam tohle meli pomoci. Pokud je to neco viriveho ci bakterialni tak kontrola u pediatra....
@sarkabrodova My právě u doktorky byly s tím že nic více na to není. Má dnešek spinkala v pohodě max 5x kasel. Psi sádlo jsme kupili taky a do toho inhaluje vincentku a je to lepší.
@dovhunv inhalace vincentky? Ohrejete ji v hrnci a pak hlavu s rucnikem nad hrncem?
@sarkabrodova no není nejlepší pro 3 lete dite inhalovat vincentlu nad teplou párou, navíc ručník přes hlavu je tez špatně. Máme inhalacni pristroj, inhaluje studenou páru z vincentky, musim rict ze 100 a 1
@sudylichozrout když to je těžké , když byla moje takhle mala raději jsem sla k doktorce, abych věděla co a jak. Pak postupem času jsem si dovolila více. Jinak zvlhcit nosanek a vysavat rýmu. Popřípadě dat přes den něco na odkaslani a pokud by kaslala v noci , zkusila bych pár kapek fenistilu
@sudylichozrout jestli odkaslava hleny tak nam v lekarne dali mucosolvan a pak mi to potvrdila i doktorka at davam dal. Ja to sice malymu davam, ale neprijde mi, ze by vic odkaslaval. Malej zacal kaslat, ale prave hned spis vlhky kasel, do toho zvysena teplota, pak horecka a po ctyrech dnech se objevila ryma. Na spani ma chladnejs a v pokoji zvlhcovac vzduchu. Jo a zvedla jsem mu matraci aby se mu lip spinkalo.
@sudylichozrout jinak pokud nema teplotu tak by se mi k doktorce taky nechtelo, aby tam nechytla neco horsiho. Na druhou stranu malej ma ted v 16 mesicich kasel poprve, nevim jak bych jednala na tvem miste.
@priefi dáváme na posílení imunity imunoglukan a kolostrum respi a na nosik sirup nasivin sinus a máme doporučené cajiky skritek jahodnicek a vila smrkalka s obsahem malinniku , jahodniku a ostruzniku, uvidíme. Všechno dohromady + inhalace nám fakt pomáhá. Rymovnik- vždycky mi chcípne potvora, už 3x a pokaždé to vzdal 🙂 . Mám znej doma naštěstí ještě trochu sirup. A lichorerisnice je tez skvěla záležitost, akorát mi ji máme nalozenou ve slivovici aby vydržela- říkáme tomu babiccino ATB a to malé hele asi dávat raději nebudu :D :D vtip:D
Tak dnes po týdnu na kontrole a máme zuzene průdušky. Mě omejou...... 🙂 tak co jsme ještě neměli 🙂
@dovhunv ma 3 roky