Rýma a kašel

sikkynaa
13. únor 2017

Ahojky holky jdu si pro radu..jelikož před 2.týdny jsme byly u dr.s tím že holka měla 2 dny teploty 38,8 výše neměla a měla rýmu a nemohla si pořádně odkašlat dostaly jsme radu dávat brufen na střídačku s čípkem a pokud se to do týdne nezlepší tak přijít..byla už v pohodě a dneska mám ten samí případ a ted nevím jestli jí rostou zoubky...nepustí mně pořádn do pusinky ted měla 38C bez odečtu v zadečku..Dala jsem jí Ibalgin sirup..z toho se snad dostane ale poraďte prosím co na to odkašlávaní...chrčí to v ní a prostě nemůžu odkašlat ten humus :( Děkuju za rady.

sikkynaa
autor
13. únor 2017

Dceři je 11 měsíců a Jinak jsme zkusily Prospan a Mucosolvan a ted jsem udělala cibuli s medem.

msimankova
13. únor 2017

@sikkynaa dcerce vyborne pomaha Stopkasel, jinak mi prijde trochu moc brufenu... Po odectu je teplota 37,5, to je prirozena obranna reakce tela, nesrazi se az nad 38? A stridas ucinne latky?

sikkynaa
autor
13. únor 2017

Změřila jsem jí 38 a dala brufen :( Zkoušely jsme Mucosolvan a Prospan nic víc a na teploty Brufen a Ibalgin (nebo čípek)...

soyevita
13. únor 2017

@msimankova
@sikkynaa Sráží se až nad 38,5C po odečtu.
Pokud dáváte na zvýšenou teplotu brufen,naděláte tím víc škody,jak užitku.

soyevita
13. únor 2017

@sikkynaa Tělo nemé možnost se samo bránit....,když hned nasadíte léčbu
Vy tím brufenem způsobíte "přechození" nemoci.
To samé platí i u dospělého

msimankova
13. únor 2017

@sikkynaa brufen a ibalgin je stejna ucinna latka, je jedno jestli sirup nebo cipky, musi se stridat s paracetamolem. Kdyz se meri v zadecku, musi se odecist...

petrasipkova1
13. únor 2017

Také srážím až nad 38,5. Pokud je to náhlé, někdy to asi dělaly zuby tak jsem dávala na noc Nurofen sirup. Pokud byla malá ted nemocná střídám Paralen čípky a Nurofen čípky. Na odkašlání dávám podle stavu dítěte cibuli s medem, Jitrocelový sirup, Prospan, ale trvá to, kašel nezmizí jen tak ze dne na den. Ted kašlala tak, že se až skoro dusila, tak měla i Ventolin sirup z pohotovosti. Tak at to brzy překonáte, my už se v tom plácáme od začátku ledna. ☹

sikkynaa
autor
13. únor 2017

Právě že od Nového roku je to pořád marod pak týden klid a pak zase marod...někdy si dá trochu mlíčka a jde to hned ven.Holky děkuju za radu a za pochopení že se do mně hned nepustíte že jsem špatná matka a srážím horečku takhle brzo :( Cibuli s medem mám v lednici hned ráno jí dám 🙂 a Mucosolvan jsem dala ted tak uvidíme.Děkuju

sikkynaa
autor
13. únor 2017

A jinak mi nikdy moc nechtěla dudlík a teď by ho mohla mít v pusince furt...tak si právě říkám že by to mohly být zoubky...a že ho ožužlává a dělá jí to dobře...

msimankova
13. únor 2017

@sikkynaa spatna mama nebudes, kdyz hledas reseni 🙂 Koukam, ze mas stejne starou holcicku jako ja, u nas co zuby, to ryma a z ty kasel, ten Stopkasel zabira a i podporuje imunitu. A pri rustu zoubku nam vyborne zabira kus mrkve do ruky 🙂

sikkynaa
autor
13. únor 2017

@msimankova už jsem fakt zoufalá no :( Kristýnka má 9 zoubků a fakt jeden jak druhý prožívá s pláčem..u syna jsem tohle řešit nemusela...ten byl úplně jiný....mrkev ta mně nenapadla zkusim děkuju moc 🙂 :-*

nugetka20
17. únor 2017

@msimankova Zeptám se na tu rýmu - prckovi teď leze zdá se první zoubek. Začalo to horečkou, pak najednou rýma, vodnatá, průhledná. Nasadila jsem Nasivin pro děti (na spaní,aby se nedusil), jinak přes den jen otírám a nechám téct. Teď už rýma je hutnější, stačí odsát a je chvíli klid. Ale přišel kašel, ajk ten hnus spolykal. Dávám Prospan, ale asi mu moc nesedí, občas ze sebe vyhází mlíčko.
V kažédm případě jsem včera objevila dole první špičku zoubku.

Takováhle rýma je u zoubků normální? Nebo mi spíš nastydnul? (minulý týden jsme hodně lítali po doktorech, tak je to dost možné).

msimankova
17. únor 2017

@nugetka20 no jak to popisujes, uplne vidim nas... Nam pomaha Stopkasel, ale kdyz mela mala rymu velkou, mlicko slo ven taky, moje dr. radi davat pri ryme mliko co nejmin. Ted zrovna to mame, ryma a zub. Ze zacatku mivala u zubu jen horecku, ted zas tohle, ale tedy bez horecky, poznam to i podle sileneho usinani. Uz ma zubu 8, za par zubu uz budes znat vase priznaky dokonale 🙂

nugetka20
17. únor 2017

@msimankova Když on je plně kojený, takže nic než mlíko nemá - příkrm se teprve učí a ten mi odmítal úplně. Dokonce i mlíko mi jeden den odmítal a to už jsem byla úplně v háji (naštěstí jsem ho kapet znásilnila a on si vzpomněl, že vlastně má hlad).
Takže tahle rýma je u zoubků normální? No, to mě netěší - už 4 noci jsem skoro nespala :(

msimankova
17. únor 2017

@nugetka20 u nas jo... Prikrmy u zubu taky nechce, a kdyz rostly kolem vanoc horni jednicky, noci byly takove, ze jsem malem zesilela 🙂 Prvni dva zoubky vyrostly, ze jsem si toho ani nevsimla, ty dalsi uz to vynahrazujou. Uvidis, mozna je to nahoda, ze se to seslo, ale my to tak mame 🙂

zdenka_novotna
5. bře 2017
Uživatel zdenka_novotna je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zdenka_novotna.

Produkty Just

nugetka20
6. bře 2017

@zdenka_novotna Tymiánový krém jsem zkoušela - absolutně bez výsledku :( Docela mě to zklamalo