Zajímá mě, malý si zlomil ruku v paži, ale jelikož se to nedává do sádry, měl jen obvaz. Ten mu včera cely spadl a už ho neumíme s manželem nasadit. Každopádně ho to nebolí a používá ji normálně. Bez 3 dnů to měl tři týdny. V pondělí máme jít na kontrolu.
Mám to hrotit a někde zajet at mu to závaznou nebo na to kaslat? Díky 🙂
U dětí se zlomenina hojí poměrně rychle, ale necelé tři týdny na ponechání bez fixace bych já viděla, že není dost, dětičky neposedí aby byla ruka alespoň v klidu. Svalek nemusí být ještě dostatečný.
Nešla bych na kontrolu bez obvazu. Ruku bych zafixovala v úhlu jak byla a zavázala.
Měla jsem v cca patnácti letech zlomeno pazi těsně pod ramenem, mela jsem 3 týdny sádru přes celou pazi, reálně to rameno fixoval ten šátek, na kterém jsem mela sádru povesenou.
Zhruba po deseti dne byla sádra podle mě kontraproduktivní, protože rameno už nebolelo, když jsem sádru sundala s šátku a prostě jen tizila.
Po třech týdnech při sundání sádry to bylo zpevněné chrupavkou (videla jsem rentgen, kost tam fakt nebyla). Nefoxovali mi to nijak, jen doktor řekl "klidový režim a nepadat na to. ... tak jsem druhý den odjela na tábor (bez jakéhokoliv zpevnění paže).
O týden později jsem na to slitla tak, že jsem rukou dva dny raději prakticky nehybal... ale a těch nějakých 36 h dobrý a bez následků O🙂 .
Takže bych volně povesila na šátek a smitec.
Dcera měla zlomenou ruku a po 3 týdnech to nebylo dobré. Chtěli jsme to sundat protože měla jít za družičku, ale dali ji stejně aspoň dlahu.
@nataliere15
Zavolala bych na pohotovost u vas ve meste a zeptala se