Syn 15m dnes spadl asi 1,5m. Má modřinu nad okem a tekla mu krev z pusinky. Nejdřív jsem řešila jestli ho můžu dát spát po "úrazu" hlavy. Potom mě nechal kouknout do pusy a zjistil jsem, že má roztrženou uzdičku u horních zubů. Volala jsem zubařce. Na otázku jestli se to nějak ošetřuje a není zbytečné tam jezdit, mi sestra odpověděla, že po telefonu neordinují a jestli chci, tak ať zítra přijedu a počkám si až na nás bude čas. Syn nesnáší, když mu sahají do pusy a tak se ptám na vaše zkušenosti. Mám jet k zubařce nebo mu s tím stejně nic neudělá?
Syn si ji nedavno natrhl ve skolce, krve pry bylo hrozne, ale vubec ho to nijak neomezovala, doma jsme parkrat kloktali salvej a krasne se to zatahlo a nebylo potreba nic dal resit
Dokonce jsme slyšela, že pokud dítě omezuje uzdička rtů v mluvení, tak se se stříháním obvykle čeká do nějakých tří let s tím, že je velká pravděpodobnost, že si ji při nějakém úrazu přetrhne samo a bude to bez stresu z návštěvy doktora. ... Takže pokud je o opravdu uzdička a ne dáseň, ordinovala bych ke svačině chlazený jogurt nebo ovocnou kapsičku, omezla dneska sušenky a podobné věci, co dělají "ostré" drobky a víc to neřešila. Možná nějaký heřmánkový , nebo třeba mateřídouškový či řepíkový čaj. Čekat kvůli tomu u zubaře mi přijde zbytečné (a postup sestry krajně neochotný, i když chápu, že odmítá po telefonu převzít odpovědnost).
Ono je úplně vedlejší že syn nesnáší sahání do pusy. To jde přece stranou v takových situacích 🙈
Důležitě je, abys nic nepodcenila. Uzdička se často stříhá, někdy i šije. Každopádně jste laik takže to chce odborníka, aby se na to podíval 👍👍
Krvácí to, nebo se to zastavilo? Nemám zkušenost s roztržením, ale holkám to zubařka stříhala. Jedné to zašívala, druhé se to zatáhlo samo a ani nebylo potřeba šít, zahojilo se to samo. Pokud to nekrvácí a nevypadá to děsivě, tak bych to akorát chladila. V puse se rány hojí dobře.