Rozpraskaný palec, co na to dát?

maretavan
26. led 2018

Zdravím, nemá náhodou někdo zkušenost s cucáním palce, respektive s jeho odnaučením. Malá má palec rozpraskaný do krve nevím co jí na to dát (když ho pořád strká do pusy).

tereza1995
26. led 2018

Zdravím, já když jsem byla malá tak jsem si kousala nehty a mamka mi na ně nakapala nějakou vodičku byla hrozně hořká :D a tak jsem přestala :D Jenže to mi bylo už skoro 10 :D Ale třeba zkusit něco podobného 🙂

maretavan
autor
26. led 2018

Díky, trochu bojím, tím že jí to tak popraskalo aby se jí to nejhoršilo. Nechtěla jsem dávat dudlík a tohle teda není o moc lepší...

iva27
26. led 2018

@maretavan Ahoj,dcera si cucala palec do 6let( dudlika nechtela nikdy) a prestala ze dne na den,kdyz uz dokazala pochopit,ze to je "ostuda" v takovym veku.Na palci mela mozol,ktery zmizel,ale zkus palec zavazat,zalepit..Nevim teda kolik ji je a jestli by to nebyl problem

barchen
26. led 2018

@maretavan Máme to stejné. Nedávno se jí poprvé udělal puchýř a prasknul do krve. Tak jsme začali lepit než se to zahojilo. Na noc i na odpolední spánek jelikož se tím pouze uspává. Bylo víc pláču u usínání ale muselo se to zahojit. Jako náhradu si vzala prostředníček ale to nebylo tak luxusní, takže po zahojení a odlepení se k palci znovu vrátila. Nevím jak jí to odnaučit úplně, ona to má jenom jako uspávadlo (dudlíky odmítá od 9m), přes den si nic necucá, má spoustu jiných podnětu, nemá na to čas.

alkuska
26. led 2018

S tím zalepením raději bacha. Nevím teda jak máš staré děti. Pořád mám v živé paměti jak jsem byla s 3M dcerou na odběru krve z prstu, sestra jí to zalepila náplastí kolem celého palce. Než jsem byla z budovy venku, strašně se poblinkala a zjistila jsem, že v tom je i ta náplast. To bylo opravdu jen pár minut, nesla jsem ji v tašce a stále jsem na ni nehleděla, ona to stihla z prstu stáhnout a asi jí to uvázlo v krku. Takže na to raději bacha, může to být nebezpečné, strašně mě to vyděsilo že se mohla začít dusit.

maretavan
autor
26. led 2018

Malá má rok a doteď jsem to nepovažovala za problém,taky ho má jen na usnutí (ani ho nemá celou noc v puse) ale bojim se aby se ji to nejhoršilo.

viki999
26. led 2018

Přidám svou zkušenost.. jako malá jsem si cucala palec uz i jako dost velká (5 let třeba)... namaceni do pepře, ostré papriky nepomáhá :D

barchen
26. led 2018

@alkuska U lekare to lepi jednou naplasti,to si ta moje sunda jeste v ordinaci. Doma vzdy lepime alespon dvema a ono se to dela jakoby na kriz pres sebe a nebo se nastrihnou kraje naplasti a lepi se to krizem. To nesunda ani dvoulete ditko 😁

alkuska
26. led 2018

@barchen Nj, byli jsme na dětském, já nezkušená... čekala jsem že sestra ví, co dělá.

jituleee3
27. led 2018

Zkusila bych jí raději nabídnout dudlíka. Jinak na odnaučení cucání prstíků prý existují nějaké hořké, ale neškodné masti - k dostání v lékárně. Ale nemám zkušenost.

listopadka1
28. led 2018

dcerka ma rok a pul a taky cuca, dudlika odmitala uz od narozeni. taky me to stve, alepodle doktorky to zatim moc resit nejde, rikala, ze vetsina deti prestane cucat palec samo od sebe do 4 let, kdyz to pretrvava i pak, tak uz je to potreba nejak resit. hlavni problem je, ze ona v tomhle veku jednak nepochopi, proc by to nemela delat, a taky nema zadnou "nahradu" jak se uklidnit. zkousim ji pred usnutim davat do ruky plysaka, chvili ho zmoula, ale stejne pak vrazi palec. oblepovani naplasti nepomohlo, sundala to behem minuty i kdyz jsem to lepila krizem, jednou jsem zkusila namocit do soli a to ji chutnalo a chtela jeste ☹ tak to zatim nechavam byt a doufam, ze ji to fakt casem pusti.

maretavan
autor
28. led 2018

@listopadka1 Dík, tak já asi taky počkám, napadlo mě jestli by třeba nebyl nějaký odvar, který by jí ho aspoň zahojil. Možná zkusím heřmánek...