Je tu prosím někdo, kdo by mě poradil, jestli má cenu řešit špičák. Rovnátka, dcera měla již dvoje. A teď by měla mít na pevno.
Tak kvuli tomuhle bych se teda dobrovolne netyrala. Za me ne. Ale zas kdyby ji to trapilo nebo potrebovala rovne zuby treba, ja nevim, protoze chce byt modelka...
Zbytečné týrání fixními rovnátky. Ono se stejně ten zub pak časem vrátí do původní polohy (v nějaké malé míře). Vlastní zkušenost s fixními, rovnaný zub se stejně pak zase lehce "vykřivil".
Já jsem měla fixní rovnátka, měla jsem mimo špičák dole, asi trochu víc, než je na fotce. Rovnátka jsem považovala za otravu, ale brala jsem to tak, že to dělám pro svůj úsměv. Možná mě k tomu tenkrát tak trochu dokopali rodiče a považuji to za skvělé rozhodnutí, šla bych do toho znovu. Po sundání fixních, jsem nosila ještě nějakou dobu vyndávací.
@camelinka nevím jak to přesně je, ale dcera už chodí rok a půl na kontroly, má křivé (šikmé) obě dvojky nahoře. Mají jí trhat všechny 4 čtverky. Rentgenovali jí ruku, aby věděli, jestli ještě poroste, prý to má vliv na ten chrup nebo asi čelist. Teď jí bude v dubnu 12 a v březnu jdeme na kontrolu a asi už se do toho půjde.
Měla jsem taky nosit rovnátka jako dítě, kvůli špičáku, ale pevné jsem nechtěla, byla jsem ochotná nosit ty na noc, takže jsem byla bez a jak čelist vyrostla, tak se zub sám zasunul do řady ostatních zubů bez rovnátek.
Mela jsem jako dite sundavaci, bylo to strasmy. Kazdy rano rozviklany zuby, takze jsem je nosit nevhtela. Mrzi me, ze nasi nebyli duslednejsi a nedali mi fix. Mela jsem je pak v dospelosti…
Ja jako dite jsem to tam mela. Mela jsem pouze na noc a krasne se to srovnalo. Co tedka vidim na svych kamoskach jaky maj zuby. Davam to za vinu rodicum, ze s tim nic nedelali. Vzdyt na noc rovnatka. Vo co de? Neni to zamecek na 1-2roky
@kikib zalezi na vas. Dcera mela pevna, po extrakci vsech druhych ctyrek, aby se ji to tam vubec nejak veslo. Sundavaci na udrzeni jsme pak uz odmitly. Se synem jdeme stejnou cestou extrakci, o rovnatkach zatim nejsem presvedcena. Myslím ze se mu to pak srovna i tak. Sundavaci mel nosit taky, ale nenosil je vubec. Je to odmitac🙄