Roušky pro malé děti. Jak to řešíte?

urtica
18. bře 2020

Holky, jak řešíte nebo budete řešit roušky u malých dětí? Mám ročního synka a nesnese to - jakmile mu ji nandám, šílí a strhává si ji...

natysnovec
18. bře 2020

@urtica ted to resim take😢😢

miki19
18. bře 2020

U nás je to podobné :( ...A jakou roušku máš? Mám 2,5 letou dcerku a na puse také nic nesnese, ale já ji nechávám šít bavlněnou roušku s obrázky (zvířátky), tak uvidím jestli to bude nosti jinak bude mít smůlu a nebudu s ní chodit ven na ulici (sice po městě moc nechodíme, spíše radši nasedneme do auta a jedem do přírody, kde nikdo není)...

urtica
autor
18. bře 2020

@miki19 Bavlněnou z Fleru...u malého ještě dětská s obrázky nemá smysl. - to zabírá u starší, pětileté...jemu je jedno, jak to vypadá, problém je, že to má přes pusu.

urtica
autor
18. bře 2020

Holky, teď jsem psala na ministerstvo, a prej mám smůlu a musíme zůstat zavření v bytě...

miki19
18. bře 2020

@urtica no pěkné..a co kdyby jste jeli někam do přírody, kde nejsou lidi ? My tu pár takových míst máme..mě přijde nesmyslné, aby třeba dítě v přírodě mělo roušku (když tam nebudou lidi, tudíž se nemá kdo nakazit)...

urtica
autor
18. bře 2020

@miki19 prej ani do lesa...

urtica
autor
18. bře 2020

@miki19 Jako 14 dní nebo déle přes den sama v bytě s ročním a s pětiletou...tj. celkem husťárna...

miki19
18. bře 2020

cože?? Tak to už je fakt přehnaný a nelogické, když tam nikdo nebude nebo ten člověk bude X metrů daleko, tak to nemůže chytit? Tahle situace mě začíná štvát a můžou za to ty šikmooké "potvory" (byla bych víc vulgární)...

miki19
18. bře 2020

@urtica taky máme byt 2kk a 2,5letou dcerku, která nevydrží doma (jo matkám, co mají baráky se zahradou se to kecá - reaguji na jinou diskuzi)..

zuzangel
18. bře 2020

Chápete co je karanténa? Pokud nemáte dům se zahradou, tak prostě zůstaňte doma v bytě, i kdyby to bylo 30dni, navíc s dětmi. Ven na nezbytný nákup/urad a do zaměstnání.
Pokud s 5 letou musíte nutné do přírody, běžte jen jeden rodic a druhý je doma s jednoletým, a netřeba koukat jak mu dát roušku.
Buďme rádi že není omezen pohyb úplně i za rodinou jako v Itálii, a můžeme třeba děti odvést babičce a jít si rychle nakoupit.
Věřím, že tato doba není lehká pro nikoho, ale buďme zodpovědní a ohleduplní. Příroda si bez lidí taky ráda chvíli odpočine.

urtica
autor
18. bře 2020

@miki19 JJ, my se asi chtě nechtě budeme muset přesunout k babičce :-/, která tu zahradu má...což je přesně to, čemu jsem se chtěla vyhnout...:-/

urtica
autor
18. bře 2020

@zuzangel Jenže právě ten odvoz k babičce mi připadá rizikovější než jít ve s kočárem do lesa...a někde ten druhý rodič není k dispozici, někde chybí úplně...my jinak dodržujeme všechno, nosíme roušky, dodržujem vzdálenosti, neshlukujeme se, neustále dezinfikuju...

miki19
18. bře 2020

@urtica to chápu, ale je to riskantní krok :(...taky mají naši barák se zahradou, ale nehodlám nic riskovat i když nejsou ještě v tom rizikovém věku..

market177
18. bře 2020

@urtica mohla bys prosim sem zkopirovat co ti presne z toho ministerstva odepsali? Ja teda taky pochybuji, ze moje 2 leta dcera si rousku necha...a sedet doma na zadku se mi taky nechce, aspon na chvili se jit projit potrebujem...ted maji vyhodu ti, co maji zahradu

urtica
autor
18. bře 2020

@market177 Už jsme to zavřela. Ale napsali mi, že nošení roušek je povinnost a že je musí mít všichni včetně miminek. Pokud si nenechá nic nandat, ven nesmíme - pouze pokud bych žila sama a neměl mi kdo nakoupit, můžeme do obchodu a zpátky. Ptala jsem se , zda je možné jít alespoň do lesa - my všichni bychom roušky samozřejmě měli, jen ten malý v kočáru ne..a napsali mi, že nelze, že pokud nesnese roušku, musí zůstat doma.

urtica
autor
18. bře 2020

@miki19 Jj, rozumím, ano, je to riskantní.

meronym
18. bře 2020

@urtica Já jsem sice pro zachovávání pravidel, ale v tomto případě bych se řídila spíše zdravým rozumem.

hanyas
18. bře 2020

Holky a když máme zahradu? Na ní můžeme být bez roušky?

urtica
autor
18. bře 2020

@meronym Máš pravdu!
@hanyas No jasně, na vlastní zahradě ano.

zuzangel
18. bře 2020

Taky jsme zavreni v bytě a prostě vymýšlíme kde co.
No do té přírody se taky musíte nějak dostat, takže když u baráku sednu do auta a vylezu ať už v přírodě nebo u babičky, tak je to úplně stejne.
Jinak přeci když máte dítě nemocné, tak s ním taky nikde netrajdate a vydrží to.

urtica
autor
18. bře 2020

@zuzangel to bych neřekla...u babičky je riziková právě BABIČKA - tu nechceme nakazit...když je dítě nemocné, tak to vydrží, protože mu je blbě - když je zdravé je to trochu jiná liga - navíc u nás je to krát dva.

market177
18. bře 2020

@urtica dekuju! No, je to sila jako...

urtica
autor
18. bře 2020

@zuzangel Jinak, co se týká nařízení vlády..pokud vím, ještě stále fungují školky - třeba dceřina funguje...takže pokud by mi šlo o vlastní pohodlí,můžu jí pořád šoupat do školky a zákon neporuším. Ale to mi samozřejmě připadá mnohem rizikovější, proto ji mám doma, s tím, že jsme prostě jednou za den vylezli k řece nebo do toho lesa...

miki19
18. bře 2020

@zuzangel jak píše urtica...nemocné dítě vydrží, protože je nemocné, ale zdravé čilé dítě těžko doma udržíte...nevím jaké máte děti, ale pokud jsou odrostlejší, klidnější a mají více rozumu, tak doma vydrží. Ty malé děti cca do těch 3let nevydrží... a no, moc dobře vím, co je karanténa!! Pořád dokola o tom slýchám a už mi to jde na nervy!! Nejedná se o ebolu, Sars a podobné opravdu nebezpečné "mňamky". Tohle je jen "horší chřipka". Ano, může ohrozit (a ohrožuje slabé a nemocné), ale zdravým lidem to nic vážného neudělá jen to posílí imunitu...osobně se nějakého koronaviru fakt nebojím....a pro rýpaly!! Karanténu dodržuji!!!

zuzangel
18. bře 2020

Ano, to samozřejmě. Já se vyjadřovala k tomu odvozu jako takovému, ne k možnosti nakazit babičku.

@miki19 mám dvou a půl letou dceru, která jen tak neposedí, chce to hlavně chtít a hledat způsob jak ji zabavit

lucie_j
18. bře 2020

@urtica Se musím smát těm 14 dnům. Až budeš 4 měsíce zavřená doma s dvou a čtyřletým, tak uvidíš, co je to " husťárna ".

miki19
18. bře 2020

@lucie_j a proč by měla být zavřená 4 měsíce?? Nějakou dobu to samozřejmě potrvá, ale 4měsíce nevydrží ani dospělý člověk natož dítě. Procházky v přírodě jsou povolené...pokud tam nikdo nebude nevidím důvod tu roušku nesundat...

lucie_j
18. bře 2020

@miki19 já jsem doma s dětmi už 4 měsíce ze zdravotních důvodů, za tu dobu jsme mohli na procházku max. desetkrát.

urtica
autor
18. bře 2020

@lucie_j Jo, chápu, že pokud je někdo v takové situaci, připadá mu to směšné. Na druhou stranu - připadá Ti logické, že dceru dát do školky můžu, ale mít ji doma s tím, že vyrazíme solo jednou za den do lesa je nebezpečné?

mourovatakocka
18. bře 2020

Mám normální roušku pro dospělé, dcera jí má staženou kousek níž, drátek drží pěkně pod očima na nose. Prostě to přijala jako nutnost, neřeší, má dva roky a čtyři měsíce.
Místo lítání po venku dvakrát denně chodíme jen dopoledne, méně než hodinu, chybí nám to oběma. Snad se to brzy přežene a budeme moct zase normálně chodit do herničky, hrát si s dětma na hriste. 🍀