Holky, jak řešíte nebo budete řešit roušky u malých dětí? Mám ročního synka a nesnese to - jakmile mu ji nandám, šílí a strhává si ji...
U nás je to podobné :( ...A jakou roušku máš? Mám 2,5 letou dcerku a na puse také nic nesnese, ale já ji nechávám šít bavlněnou roušku s obrázky (zvířátky), tak uvidím jestli to bude nosti jinak bude mít smůlu a nebudu s ní chodit ven na ulici (sice po městě moc nechodíme, spíše radši nasedneme do auta a jedem do přírody, kde nikdo není)...
Holky, teď jsem psala na ministerstvo, a prej mám smůlu a musíme zůstat zavření v bytě...
cože?? Tak to už je fakt přehnaný a nelogické, když tam nikdo nebude nebo ten člověk bude X metrů daleko, tak to nemůže chytit? Tahle situace mě začíná štvát a můžou za to ty šikmooké "potvory" (byla bych víc vulgární)...
Chápete co je karanténa? Pokud nemáte dům se zahradou, tak prostě zůstaňte doma v bytě, i kdyby to bylo 30dni, navíc s dětmi. Ven na nezbytný nákup/urad a do zaměstnání.
Pokud s 5 letou musíte nutné do přírody, běžte jen jeden rodic a druhý je doma s jednoletým, a netřeba koukat jak mu dát roušku.
Buďme rádi že není omezen pohyb úplně i za rodinou jako v Itálii, a můžeme třeba děti odvést babičce a jít si rychle nakoupit.
Věřím, že tato doba není lehká pro nikoho, ale buďme zodpovědní a ohleduplní. Příroda si bez lidí taky ráda chvíli odpočine.
@market177 Už jsme to zavřela. Ale napsali mi, že nošení roušek je povinnost a že je musí mít všichni včetně miminek. Pokud si nenechá nic nandat, ven nesmíme - pouze pokud bych žila sama a neměl mi kdo nakoupit, můžeme do obchodu a zpátky. Ptala jsem se , zda je možné jít alespoň do lesa - my všichni bychom roušky samozřejmě měli, jen ten malý v kočáru ne..a napsali mi, že nelze, že pokud nesnese roušku, musí zůstat doma.
Holky a když máme zahradu? Na ní můžeme být bez roušky?
Taky jsme zavreni v bytě a prostě vymýšlíme kde co.
No do té přírody se taky musíte nějak dostat, takže když u baráku sednu do auta a vylezu ať už v přírodě nebo u babičky, tak je to úplně stejne.
Jinak přeci když máte dítě nemocné, tak s ním taky nikde netrajdate a vydrží to.
@zuzangel Jinak, co se týká nařízení vlády..pokud vím, ještě stále fungují školky - třeba dceřina funguje...takže pokud by mi šlo o vlastní pohodlí,můžu jí pořád šoupat do školky a zákon neporuším. Ale to mi samozřejmě připadá mnohem rizikovější, proto ji mám doma, s tím, že jsme prostě jednou za den vylezli k řece nebo do toho lesa...
@zuzangel jak píše urtica...nemocné dítě vydrží, protože je nemocné, ale zdravé čilé dítě těžko doma udržíte...nevím jaké máte děti, ale pokud jsou odrostlejší, klidnější a mají více rozumu, tak doma vydrží. Ty malé děti cca do těch 3let nevydrží... a no, moc dobře vím, co je karanténa!! Pořád dokola o tom slýchám a už mi to jde na nervy!! Nejedná se o ebolu, Sars a podobné opravdu nebezpečné "mňamky". Tohle je jen "horší chřipka". Ano, může ohrozit (a ohrožuje slabé a nemocné), ale zdravým lidem to nic vážného neudělá jen to posílí imunitu...osobně se nějakého koronaviru fakt nebojím....a pro rýpaly!! Karanténu dodržuji!!!
Mám normální roušku pro dospělé, dcera jí má staženou kousek níž, drátek drží pěkně pod očima na nose. Prostě to přijala jako nutnost, neřeší, má dva roky a čtyři měsíce.
Místo lítání po venku dvakrát denně chodíme jen dopoledne, méně než hodinu, chybí nám to oběma. Snad se to brzy přežene a budeme moct zase normálně chodit do herničky, hrát si s dětma na hriste. 🍀
@urtica ted to resim take😢😢