Jdu si pro radu zkušenějších, protože do školky mi nastoupilo první dítě před 2 týdny a z toho jsme teď ještě doma nemocný protože už stihl přitáhnout nějaký morybundus 😀 Dnes nám přišlo info ze školky že se objevili roupi…Předpokládám že ve školkách to bude pořád něco takže mě to nepřekvapuje, ale zajímá mne zda se dá třeba něco brát preventivně když víme že to tam je? (teda za předpokladu že to už dávno nemá že 🙈) Máme doma mladší dítě které ještě ani nemá věk na léčbu kterou pak předepisuje lékař, tak ani nevím jak by se to u něj řešilo. Hygiena je jasná, můžu dělat ještě něco navíc?
@palja můžete mi prosím hodit screen? odkaz mi nejde otevřít, asi je to na nějakou skupinu ve které nejsem 🙂
aha už 😁
Taky malá donesla roupi v době, kdy mladší byla dost malá. Naštěstí to nechytila, ani nikdo jiný. Brala nějaké prášky a byl rychle klid. Zvýšili jsme hygienu a pořád jsem jí honila umývat si ruce.
Zvýšená hygiena rukou, úplně ostříhané nehty, preventivně celkem nic
Je to tohle.
@palja děkuji už ho manžel veze 🙂
Jak je staré to mladší?
https://www.benu.cz/phyteneo-vermophyt-sirup-60...
Preventivně lze brát tohle, pokud dítě ještě roupy nemá. Konzultovala jsem to s dr a dávala jsem i roční dceři. Ale v lékárně mě důrazně upozornila, že takhle malé dítě to může brát jen po konzultaci s dr.
Je to volně prodejné. Pro dospělé jsou kapsle, pro děti sirup.