Ahojky maminky, zkusím obnovit diskuzi. Dneska jsem našla naší osmiměsíční dcerce asi roupy. Tak jsem volala doktorce a zitra máme přijít. Něco jsem si o tom načetla a nejspíš dostaneme sirup a mělo by to být v pořádku. Paradox je, že pořád uklízím, denně vytirám, na hygienu dbáme všichni a stejně to chytnemeemoticon. Dočetla jsem se, že se to dá chytit prakticky všude. Tak se chci jenom zeptat, zda máte některá podobné zkušenosti. Mějte hezký den emoticon
Nikdo teď u nás nebyl, natalka je zatim jedináček. Ale chodíme na plavání a tam je s dětma hodně v kontaktu, tak nevím..
@zajickova16 No, moje sestra se s tím taky potýkala u nejmladší dcery, akorát tenkrát měla 2 roky, ale bydleli na vesnici, vlezla všude i k psovi do boudy - starší byli v pohodě ....
Na roupy si pamatuju ještě u mě, když jsem byla malá 😀 určo jsem to měla od psa, asi se u nás dřív tolik nedbalo na to, aby byl pes pravidelně odčerven.
Ale mám pocit, že takový věci jako roupy, blechy nebo vši, se nejčastěji objevují v čisté domácnosti :-/
Sakra, už mě svědí hlava 😀
@zajickova16 u tak malého dítěte zkušenost nemám, ale u trochu starších ano. Je nutné hlavně vše pořádně vyprat /vyvařit/, peřiny, polštáře, prostěradla, oblečení, deky.... a nejlépe přeléčit i sebe 🙂 Pro dospělé jsou prášky vermox, pro dítka by měl být vermox sirup, ale u nás v lékarnách nebyl k sehnání.
Není se za co stydět, chytit roupy může bohužel kdokoliv stejně jako vši.
Roupy se přenáší tak, když se sní jeho vajíčko, to je časté třeba ve školkách, kde děti moc nedbají na hygienu, ale v čistých domácnostech bez dětí mě to přijde málo pravděpodobné, leda opravdu na tom plavání... 😒
Roupy sem chytila ja. Zrovna koncim 6ti neděli. Mužů si taky koupit vermox? Mam spíš obavy o maleho, aby to nemelo na něho nejake blbe účinky když kojim.
@katerinahrda Ten je pouze na předpis...
@mandala Oka. A nevize jestli mi ho muze predepsat na gynde nebo musím k obvodakovi?
@katerinahrda Tak to netuším, podle mne by na gyndě mohli taky, ale jistě to nevím...
A nemá staršího sourozence, nebo nemělí jste na návštěvě nějaké děti, které by jí matlali ručičky ? Mě přijde nějak nepravděpodobné, že by takhle malé dítě dostalo roupy 😕