Ahoj, dnes v noci jsem nasla u 5ti mesicniho miminka roupy. Vubec nevim, kde k tomu prisla :( Volala jsem samozrejme doktorce, ale ta mi rekla, ze vsechny leky jsou az od 2 let .. ze mi zkusi pozjistovat, a da vedet. Ja jsem ale nedockava, a rada bych to vedela uz ted.. nemate nekdo zkusenosti jak pomoct? :( nejak ji toho prece zbavit musim...
@amazonkajanik diky za radu.. zkusime. Dr zjistovala, ze muze pulku vermoxu, tak porad vaham, jestli ji ho opravdu dat, aby neublizil.. ale predpokladam, ze snad vi, co dela ..
Co si zavolat na SUKL?nemohli by to tam vědět?
My vermox brali a osobně bych to takhle malému mimi nedala. Může způsobit bolesti břicha, nedali jsme ani mladšímu synovi o to mu bylo rok a půl. Mě po něm teda nebylo fajn a lítala jsem na záchod celou dobu užívání. Museli jsme užívat celá rodina.
@dracek321 Chyta se to od lidi ne od zvirat, ne z potravin, ... Samicky vylezaji spise v noci k ritnimu otvoru, aby mohli naklast vajicka. K infekci i opakovane pak dochazi zanesenim tech vajicek do ust. Dulezita je tedy ted hygiena. U takhle maleho miminka je nejpravdepodobnejsi, ze to chytlo od nekoho z rodiny, proto se take vzdy prelecuje preventivne cela rodina. Co se tyce maleho, urcite nenechavat bez pliny, urcite bych nekoupala ve vanicce ale sprchovala a pri jakemkoliv prebalovani nikde nepokladala znecistene ubrousky ale rovnou vyhazovat, rovnou umyvat ruce, aniz bys na male sahla, i kdyz jen maznes kremem zadecek. Kde lezel, vcetne hracek, vse bych vyprala. U dospelych se omezuje sladke, predpokladam, ze nic echt sladkeho malemu nedavas, jela bych vic v nesladkych prikrmech pokud prikrmujes, ono je to "vyhladovi". Pokud kojis, hlidej si aby sis nesahala "spinavyma" rukama na bradavky. Doporucuji vyprat vsechny periny v domacnosti, ostatni clenove prelecit a davat na noc spodni pradlo, ktere menit vcetne rucniku kazdy den
Malemu davej taktez vzdy novy rucnik prikazdem sprchovani a neutirej mu rucicky/zadecek tim samym. Teoreticky pokud se nebude znovu a znovu infikovat nekym kdo s nim manipuluje, tak by se toho snad zbavit melo. Jinak v Nemecku se prodava pripravek Molevac je pak pro deti od 1 roku a neni na predpis, je zalozen na jine latce nez Vermox, ale je to taky pekne drahe.
@dracek321 mno,docela brzy. Děti je chytnou třeba z mouky (proto se nám říkalo,že nemáme jíst syrové těsto)
jinak,roupum prý vadí mrkev,tak zkuste šťávu z ní 😉 na česnek je ještě maličká