Risperdal. Dává někdo dítěti?

ajamerci
10. zář 2024

Ahoj. Mam 7 leteho syna (autista). Bere risperdal na spani (na uklidneni). Ja jako matka mu ho davat nechci protoze mi po nem prijde divnej ale dr chce abych mu ho davala. Je pravda ze kdyz mu ho delsi dobu nedavam je provokativni, agresivni, hulaka. Na prvni pohled neni poznat ze je autista az dokud se vidi jeho chovani. Jde o to ze kdyz mu dam risperdal (0,5 v strikacce) prijde mi jak kdybych ho "opila". Zacne mit hlad, je sklidnenej, nakonec ho to vzdycky uplne utlumi ze usne. Je fakt ze je klindnejsi, hodnejsi ale bojim se mu to davat kvuly tomuhle stavu. Je tu nekdo kdo dava ditku take stejne leky a mohl by mi napsat vas prubeh ? Dekuji

urtica
10. zář 2024

Doporučuji jednu z fcb skupin o autismu, tam určitě najdete lidi s podobnou zkušeností..

ajamerci
autor
10. zář 2024

@urtica dekuji

eressiel1020
11. zář 2024

@ajamerci Mám taky 7 letého autistu a risperdal mu dáváme 0,25ml ráno a 0,25ml večer. Syn je po něm klidnější a dá se sním někam jet aby nedělal scény atd.

marge_s
11. zář 2024

@ajamerci jestli mas pocit, ze je to moc, muzete zkusit najet z mensi davky, ale nedelala bych nic bez pozehnani psychiatra. Risperdal objektivne pomaha (jediny evidence based lek na PAS) a neni to vylozene tlumici lek. Zkus to spis pojmout tak, ze mu tim pomuzes, je mu zjevne lepe. Kdyz by mel horecku, tak mu taky lek das a nedunas nad tim.