Zdravím!
Netuší někdo proč se všude uvádí použití rektální rourky při prdíkách až jako poslední možnost? Zajímal by mne důvod, netušíte? Můj selský rozum mi napovídá, že o nic nejde, ne? Namažu koneček, vsunu centimetr do prdelky a vzduch trubkou odejde, ne? Nepřijde mi to jako nějak invazivní zásah... Uniká mi něco?
Děti se pak nesnažej tlačit, tím pádem pak moc nezapojují břišní svaly a pak může bejt prolém i se zácpou....tak ono je hrozný vidět dítě trpět, ale pak to fakt svádí kekaždodenímu používání a těžko se to pak vrací zpátky....nám na koliku pomohl espumisan dávaly jsme před krmenim a byl klid, nahřátej ručník a masírování
ono je to vždycky dítě od dítěte... známá z baráku rourkovala furt, pořád to všem doporučovala a teď se její dvouletá holčička sama nedokáže ani vykadit 😖 je to na zvážení...
Ja ji u dcery používala vzdy v pripade krize a vše v pohodě. Myslím, že pokud se používá s rozumem, tak se není čeho bát. Hodně nám pomáhalo nahřívání bříška, koupila jsem si v drogerce ten sáček s peckami a dávala kapičky. Pokud to nezabralo, tak než ji nechat trpět sahla jsem po rource. Žádné následky nemá, dnes ji jde prdeni o sto šest.
Dobrá, tak už aspon vím... Děkuju za reference ;)
Někdo tvrdí že si na to dítě zvykne že mu pomáháš a pak už to nepůjde samo vůbec.No nevím jak u jiných dětí,ale my jsme rourkovaly celkem pravidelně asi 12 měsíce a rozhodně nemá problém s prděním nebo kaděním samostatně.