Dobry den maminky, jsem maminka nedonosene holcicky. Narodila se nam ve 24.tt, byla ji kvuli NEC vyvedena ileostomie. Pred sesti dny byla operovana a stomie byla zanorena. Vse vypadalo dobre, odesla cerna stolicka, zacinalo se pomale s cajem ...ale od vcerejsi noci začala zvracet. Ma sondicku do zaludku a neustale se ji obsah vraci, i kdyz uz neni nicim krmena. Brisko ma vetsi, nafoukle. Nemate prosim nekdo zkusenost se zanorenim stomie u vaseho miminka? Dekuji
@zapzapa ahoj, u miminka zkušenost nemám jen u sebe. Každopádně určitě bych navštívila pediatra aby se nic nepodcenilo.
Je to náročné.. Určitě jste ještě stále v nemocnici.. Pokud je bříško nafouklé a je zvýšený odpad ze sondy je možné, že brzy bude muset znova na operacni sál, aby se podívali, jestli je v bříšku všechno v pořádku.. Já osobně takové miminko nemám, ale jsem dětská sestřička pracující na dětském ARO a občas u nás takové dětičky máme..
@zapzapa zkušenost nemám, ale jsem také maminkou nedonošeňátka. Zkuste se přidat na Facebooku do skupin Nedoklubka a Nedonošeňátek. Určitě najdete spoustu rad a příběhů. S těmi nedonošeňátky je to jako na houpačce, jednou lepší, poté horší, ale musíme miminku opravdu věřit, že vše zvládne. Vím, velmi těžké a náročné na psychiku, ale jsou to bojovníci 😉