Rekonvalescence po zanoření stomie. Jak probíhá?

zapzapa
30. říj 2019

Dobry den maminky, jsem maminka nedonosene holcicky. Narodila se nam ve 24.tt, byla ji kvuli NEC vyvedena ileostomie. Pred sesti dny byla operovana a stomie byla zanorena. Vse vypadalo dobre, odesla cerna stolicka, zacinalo se pomale s cajem ...ale od vcerejsi noci začala zvracet. Ma sondicku do zaludku a neustale se ji obsah vraci, i kdyz uz neni nicim krmena. Brisko ma vetsi, nafoukle. Nemate prosim nekdo zkusenost se zanorenim stomie u vaseho miminka? Dekuji

badyr
30. říj 2019

@zapzapa zkušenost nemám, ale jsem také maminkou nedonošeňátka. Zkuste se přidat na Facebooku do skupin Nedoklubka a Nedonošeňátek. Určitě najdete spoustu rad a příběhů. S těmi nedonošeňátky je to jako na houpačce, jednou lepší, poté horší, ale musíme miminku opravdu věřit, že vše zvládne. Vím, velmi těžké a náročné na psychiku, ale jsou to bojovníci 😉

pajinka333
30. říj 2019

@zapzapa ahoj, u miminka zkušenost nemám jen u sebe. Každopádně určitě bych navštívila pediatra aby se nic nepodcenilo.

ivisek7
30. říj 2019

Je to náročné.. Určitě jste ještě stále v nemocnici.. Pokud je bříško nafouklé a je zvýšený odpad ze sondy je možné, že brzy bude muset znova na operacni sál, aby se podívali, jestli je v bříšku všechno v pořádku.. Já osobně takové miminko nemám, ale jsem dětská sestřička pracující na dětském ARO a občas u nás takové dětičky máme..