Reflux u miminka. Zkušenosti?

nika110818
16. črc 2021

Ahoj, ma tady, prosim, nekdo problem s refluxem u miminka? Chtela bych se zeptat, zda jste museli prestat kojit a jak moc to ovlivnilo peci a rezim s miminkem. Menilo se neco zasadne? Predem dekuji. Nase 6-tydenni holcicka ma totiz priznaky refluxu (nejdriv ale, samozrejme, poclame na zaver lekarky) -hodne kasle, u prsu se nekdy vzteka a place, posledni tyden cca 20-30 minut po papani ublinkava. Nevite, zda je to tak, ze se miminko s refluxem uz narodi nebo to muzr byt dusledek nejakeho zanedbani? Byla bych nestastna, kdybych neco zanedbala a vysledkem byl reflux. Dekuji mockrat.

sigyn
16. črc 2021

Naše dítko jej mělo. Má ho hodně miminek a už se s ním rodí. Cca v 7-9 měsících mizí. Nám pomáhalo: nedávat pít min. 30 minut po jídle. Vždy mít vyvýšenou postýlku u hlavy (pod nohy postýlky dát prkna a mít polohovací dno kočárku. S příkrmy se to pak trochu zlepší a jak začne dítko sedět, tak to začne mizet. Chce to velkou trpělivost a pračku v pohotovosti

malytlustyhroch
16. črc 2021

Mladsi mel "tichy reflux" a myslim, ze se s nim uplne nenarodil, samozrejme s tou dispozici jo, ale projevoval se to zacalo asi az ve trech tydnech. Jestli ho reflux trapil se hodne menilo s tim, jak rost, chvili dobry, chvili spatny. S zadnym zanedbanim to nesouvisi. Kojeni - ve vyraznejsich pripadech je mozne vyuzivat nejake leky pro zahusteni a odkyseleni obsahu zaludku, s lahvi je to pry trochu jednodussi, ale i pri kojeni to jde pouzit (a s lahvi jsou zas slozitejsi jiny veci). Ja stale kojim, ale do pul roku (=dokud ho hodne trapil reflux), tak byl u kojeni casto hodne vztekly, museli jsme poustet bily sum, kojit v polospanku, davat i dvakrat v prubehu kojeni odrihnout, nesnel kojeni v leze atd. ale co vim z okoli, tak vetsina deti s refluxem to neproziva po emocionalni strance tak dramaticky jako muj syn. Hodne pomaha polohovani.

bohumilakupkova
16. črc 2021

@nika110818 Dcera ho měla a do 5. měsíce se to srovnalo. Zavinit to asi nijak nejde,to dítě prostě buď má nebo ne. Doktorka mi poradila koupit Nutriton na zahuštění mléka.Před krmením trochu mléka odsát, zahustit Nutritonem, nakrmit malou a potom dokojit. Tím jak se zahustilo nevyblinkala tolik. Ještě mi doporučili sirup Gastrotuss, ale ten jsem dceři moc nedávala, chuť mi přišla hrozně umělá, ale třeba by vám vyhovoval.

terezia10
17. črc 2021

Obě moje dcery měli reflux a bohužel to skončilo až si sedly kolem 7-8m . Jinak já zkoušela vsecmozne bikdy nic nepomohlo až to zmizelo samo. Byli dny kdy jsem přála 2x pračku dene

netopejr
17. črc 2021

S tim se narodi. Nekdy se to pak dovyvine správně. U nas pomohl pred kojenim trosmu odstrikat, aby neteklo proudem a krmit casto a nenechat dite pit, kolik chtelo, jen tak do polosyta. Kojit mlidne po hodine, 1,5 hod, ne po 3 a vicehod velkou davku.
Dite nechat odrihnout na rameni a chovat vertikalne, ulozit vyvoysene - v postylve podložit pod matracku neci, aby byla na te strane,kde ma hlavu, zvedla. Pokud spi nebo nekdy ke ve velke posteli, tak natrast vhodne velky polstar a ulozit vyvysene. U nas se to dost zlepsilo po 3.m věku.
Dite niemne zustalo blici pri zmacknuti briska - autosedačka, nebo kdyz necl neuplne sedne nebo nema dobrej vizual (jidlo, leky) , tak to hned vyklopi.