Maminky máte někdo zkušenost s refluxem u 19m dítěte? Dcerka na něj trpěla (slabým) kdyz byla menší. Neustále ublinkavala. Kolem roka to přešlo a teď 3 dny se ji pořád zvedá žaludek a semtam ublinkne (asi tak čajovou lžičku). Všimla jsem si že to má převážně po jídle a nebo když zakasle a nebo když ji prebaluju a leží na zádech. Nevydrží hlavně chvíli klidu a furt dovádí. Ještě mi neřekne co jí trápí. Jinak je úplně v pohodě. Chová se normálně, jí, pije, teplotu nemá. Napadá mě zda ji nerostou jeste zuby, ale dásně má klidné. Poradí někdo, co s tím prosím? Co třeba jíst a nejíst? Případně léky?
Drazdivy jidla byvaji treba lyslejsi veci (dzis, pomeranc), muze drazdit i jina potravina, tezsi jidlo...,a potraviny, ktere se spatne travi, treba cerstva paprika mozna i jine sluoky pripadne. Vetsi temdence k tomu je u plnejsiho zaludku (hodne se naji, k tomu hodne napije). Kdyz ji prebalujes, dej ji pod havu polštář, aby mela pusu vys nez krk, to je lepsi, nez kdyz je rovne. Ta vertikalnejsi poloha pomáhá hodne. Hned po vetsim jídle moc neradit - neskakat, nehybat se (hlavou dolu), nedělat kotrmelce.
Ze zubama to primárně nesouvisí,ale muze tam hrát i vyznamnou roli vetsi tvorba slin, ktery napolyka. A ty muzou zase dráždit žaluddek.
Obecne u vetsich pomáhápo jidle neco cumlaciho, zvykaciho, co to proste vrací dolu.
At se to u vas brzy uklidni.
Ja mam syna 21m a jsme na tom podobne... ale posledni dobou mi prijde, ze spis nez reflux je to spis psychika... jakmile mu neco nechutna, neumi rict ne, ale zacne pokaslavat a jakmile s krmenim neprestane tak zvraci... nekdy ublinkne nekdy vyhodi vsechno... nebo kdyz se preji... on je obecne nezravec takze je desne tezky poznat kdy ma a nema hlad a kdy uz je a neni najedeny... ale pokud uz s tim pokaslavanim zacne tak vetsinou funguje ho proste rozptylit... bud jit ven za psem, nebo mu davat granule, nebo bublifuk... proste aby zapomnel ze jedl...
Asi jsem ti nic neporadila, ale chci te podporit ze v tom nejsi sama 😉