moja dcerka ma reflux diagnostik.od 3tyzdnov co sa narodila, stale mala plny nos,kaslala,dusila sa...nevedela som, co sa deje,tak sme utekali na pohotov.....atam jej to sonom zistili
teraz ma uz 3 a pol roka, a vkuse nas to trapi, velmi malo papa,palo spi-pretoze sa boji,ze ju zase nieco zobudi-bolest,kyselina,kasel....je to trapenie a najviac ma hneva, ze dektori to riesia len liekmi,ktore do nej cpem uz polroka kazdy den 8xdenne,pretoze ma lieky rozdelene do takych davok,od kedy vstane kazde dve hodiny liek...mam toho plne zuby,pretoze to aj tak pomaha len na takych 30 %-40 %
kazdy den sa zobudza s kaslom,napina ju na vracanie,potom si par krat poriadne silno odgrgne a je na chvilu lepsie...aj v noci sa budi,musi si sadnut,place..
ked bola babo zaspavala iba na rukach,pretoze inak jej bolo zle a grckala,odgrgavanie po 10min spanku bolo bezne,niekedy kvoli tomu nespala cele dni...
najhorsie, je zaspavanie aj teraz a spanie....cez den je nervozna ked jej je zle a podavanie liekov je boj, sme s toho uz na nervy...no vysvetlite takemu malemu dietatu ,ze to musi,ked este aj tie lieky ju tazia,vylucila som,uz niektore vecerne davky,lebo s nimi to bolo este horsie,uziva venter 4x a vecer ranital
s toho refluxu ma zapal pazeraka
neviem preco sa postupuje takto konzervativne k liecbe a davaju len lieky....uz mi to pride iba ako biznis,kedze je tato choroba taka casta....
preco to do certa neoperuju,do kedy sa musi cakat....kym sa u nej s kaslu nevivinie astma?alebo kym s tej kyseliny nebude mat take vredy,ze bude mat rakovinu...?! vraj takto male deti nezviknu,a len v surnych pripadoch,alebo deti,ktore su leziace....
je tu niekto po operacii s podobn.alebo rovnakou diagnozou?lekar mi povedal,ked som mu vysvetlovala, ake je to zlozite, ze operacia moze aj nemusi pomoc...no ja stale viac a viac uvazujem,ze nie je co stratit!pchat ju cely zivot liekmi,alebo skusit operaciu...!?
mame este jednu dcerku,ta ma teraz 8mesiacov a diagnoza ta ista,ani po prikrmoch sa nic nemeni a tak som uz v podstate zmierena s tym istym "osudom"....po doktoroch ale uz tolko urcite nemienim behat,aj tak sa do roka neda robit nic...az potom mozno tiez bude musiet absolvovat phmetriu,aj starsia bola 3x!a to len preto,lebo doktorka si zrejme myslela,ze prehanam a vymyslam si, ked som jej hovorila tazkosti, ktore mava....
som s toho frustrovana,s postoja lekarov, ze s tym nic nerobia a ze to vsetci co to nepoznaju povazuju za banalitu
prosim ak by niekto mal chut sa podelit o skusenosti,pripadne aj o info o operacii,alebo o akejkolvek alternativnej liecbe napiste mi,budem rada.
aj na mail mozete : janulienkakorulka@zoznam.sk
ps . antirefluxny rezim dodrziavame,aj vhodnu aj nevhodnu stravu..za tie roky,viem,co jej sposobuje vacsie,ci mensie tazkosti...mam pocit uz , ze aj voda ☹
dakujem za postrehy,rady,skusenosti....