Ahoj a zdravím,
mám prosbu - dvojčátka 34.týden, teď už měsíční. Chlapeček má zřejmě reflux, dle doktorky je to normální a má to každé druhé miminko, ale on stale pláče, propíná se, kroutí a odkašlává, ublinkává - po kojení, pak třeba ještě dvakrát do 30minut a pak je vidět, jak mu to jde do krku a on polyká. Někdy mi přijde, že vyhodí vše, co sní, někdy mu to jde i nosem a dáví se. Zkoušeli jsme všechno možný - postýlku má vyvýšenou, Gastrotuss, Babycalm, zavinovat, aby se s tím tak “nepral”, po kojení nosime cca 30 minut hlavou výš než tělo - nic. Už jsme z toho zoufalí, tak moc bych mu chtěla nějak odpomoct - nemáte někdo radu/tip? Moc vám děkuju, hekzý večer, J.
@zelenaesmolda Díky. On právě pil docela dost, což pak samozřejmě blindil víc, ale teď ho držíme +- na dávce, co má mít a stejně :( a když budeme tedy krmit trochu míň, tak zase třeba častěji jak za ty 2,5-3 hodky nebo to nechat?
@johan7
u kojeni nevim,ja jsem treba u male cekala,ze kdyz ji misto 90ml dam 60 tak bude rvat hlady a ona ejhle ne,byla spokojena a na stejne davce vydrzela jeste dalsi cca mesic...
@zelenaesmolda A takze jsi ani pak dávku nezvedala? Mě právě doktoři v porodnici řekli týdně zvednout o cca 5-10ml a pediatrička zase kojit dle chuti, i když jsem jí tohle popisovala, tak jsem z toho zmatená.
@johan7
davku jsem zvedla az kdyz ji prestala stacit (po nakrmeni jeste rvala).do te doby jsem to nechala tak.
@zelenaesmolda Tak ještě vyzkouším tohle, jak píšeš, díky a snad to taky pomůže
Pohledej tady starsi diskuse, najdes toho vic. Nektere deti zvraci hodne a skoro jim to nevadi, nektere treba jen malinko, ale natravene a vadi jim to desne, narikaji a vztekaji se. Muj druhy syn, je ten druhy pripad. Je teda narozeny v terminu, tak nevim, jestli se vsechno muze i s nedonosenymi, ale zkusim napsat, co pomahalo nam, protoze dite s refluxem byl teda pro me nesrovnatelne vetsi zahul nez to prvni bez refluxu, a je uplne jedno, ze z medicinskeho hlediska je to "banalni" vec, tak chci aspon trochu pomoct. Nam pomahalo fakt velike polohovani celeho trupu tak 30 mozna i 40°. Kojeni v kratkych intervalech, pokud dite chce (u nas prvni pul rok, tak 40-90 minut), v nasem pripade, jak syn nabyl dojmu, ze kojeni bude "po trech hodinach" protoze jsme treba nekde byli, a nedostal napit, hned jak chtel, tak zacal pit hrozne moc pristi 2-3 kojeni nez se zas uchlacholil, a o to horsi byl reflux. Nechavat odrihnout v prubehu kojeni, klidne i dvakrat... U nas teda hodne pomohl dudlik, ale nektery deti jsou na to haklivy, a fakt jim to zkazi techniku sani z prsu (muj prvni treba), takze to je risk. Taky cim horsi je nadymani, tim horsi reflux - takze kdyz se podarilo predchazet nadymani, lepsil se i reflux. Ale tak do 4 mesice to bylo spis lepsi dny s refluxem a horsi dny s refluxem, ne ze by neco zabralo a bylo to ok, pak z toho bohudiky zacal vyrustat. Nase pediatricka mi rikala, ze ona vlastni dite s refluxem nosila na svislo v nositko, ze to jim pomahalo ( to jsem nezkousela kvuli svym zadum). A jeste jedna rada: naklonte i prabalovak, davejte pozor i u koupani aby mel furt hlavu vejs nez zaludek, kupte polohovaci klin i do kocarku... s nasim synem polohovat obcas, nezabiralo skoro vubec - jak se mu dostalo natraveny mliko do krku jednou, tak byl pak vzteklej celej den a mnohem hur nesl vsechna dalsi ublinknuti toho dne...
@malytlustyhroch Moc děkuju za sdílenou zkušenost. On většinou vydrží ty 2,5hodinky spát, v kočárku ( taky zvýšeným) i 3. Vše máme vypodložené opravdu hodně, máme i polštářek a péřovou zavinovačku, takže o to je taky výš. Už jsem z toho zoufalá 😢 on pláče, kroutí se a odblinkává tak, že ho to dáví a musime ho pak zvednout nebo poplácat, aby se nadejchnul...na radu jiného dr bereme Gastrotuss, ale zatím nijak zvlášť nepomáhá...Hrozně mě děsí ty zvuky a to dávení, i když třeba nic nevyleze ven.
@johan7
ja jsem sice nekojila ale nam pomohlo snizit davky UM.Doktorka rikala,ze sice ot mala vypije ale precpe se a pak ma reflux.Zkus to,treba to pomuze.