Reflux a časté infekty dýchacích cest. Může to spolu souviset?

michavw
10. pro 2023

Ahoj holky,
píšu si o radu, vaše zkušenosti.
Jsem aktuálně na pokraji sil. Syn (20m) se narodil se slabším bříškem a refluxem (cvičili jsme pár měsíců Vojtovku). Bohužel tím všechny jeho problémy začaly a doposud neskončily. Do 10m krásně papal příkrmy a byl zdravé dítě, poté nastal zlom. Odmítal jídlo, špatně zpracovával kousky (zvýšené dávení), trpěl na časté infekty dýchacích cest. Toto trvá dodnes. Týden je zdravý a dva týdny se léčí s rýmou a kašlem. Má za sebou už několik bronchitíd, i sebemenší rýma mu sedá na průdušky. Pravidelně foukáme Flutiform, alergie prokázány nebyly. Jsem z toho už zničená. Je stále vidět, že má slabší střed těla, čekají nás rehabky. Je možné, že tohle spolu vše souvisí? Jak z toho ven?

zmrzlinka
11. pro 2023

@michavw určitě to spolu souvisí.Alergie se můžou prokázat až když bude starší.Aerius k tomu Flutiformu Vám nedali?

michavw
autor
11. pro 2023

@zmrzlinka dali, ale nemá to bohužel velký efekt :/

jana_a_jan
11. pro 2023

@michavw syn má už 13 .. taky reflux,astma,alergie.. Má prášek na reflux který si dá na lačno a na astma má inhalator který si dává ráno a večer ..K tomu je i nástavec pro malé děti.Bohuzel asi do 3 třídy hrůza ,pal byl covid,nikde nic nechytl a byl zdravej ,po covidu hrůza 🙈 ale ten na druhem stupni je to čím dal lepší a lepší.
A alergoložka mi říkala ,že nosní sliznice se před refluxem chrání tím ,ze jakoby nateče a ucpe se,aby se ty šťávy nedostaly do nosu (jako když třeba zvracis nosem ),tak třeba nějak čistit nos solným roztokem . Jinak platí pravidla jako vysoký polštář,žádný bublinky,minimum smazene atd ..
(Já sama mám reflux a jako dospěla už umim vychytat co mi děla dobře a co ne 😅 takže prášek si dam jen když se někdy neudrzim a cpu se a pak mě páli zaha .. mne třeba vadí knedliky,kynuté těsta,máta,cesnek,syrová cibule,paprika a rajčata na večer .. nejhorší je nacpat se večer ,protože jak si lehnes jdou ty stavy do krku ,takže jist třeba 2 hodiny před spaním atd)