Ahojky,
Malého jsem nechala očkovat 1. Dávkou Hexy teprve nyní v 6.5 měsících
Včera po očkování měl reakci téměr okamžitou a to bolest prďky v místě vpichu a taky byl dost protivný a podrážděný = nemohla jsem ho od sebe dát ani na 5 cm jinak řev a tak furt pofňukával, usnul také jen na mě.
Dala jsem mu po příchodu domů Panadol čípek na doporučení dr a pak ještě navečer Viburcol.
Spinkal celou noc ale měl zvýšenou teplotu jen pár hodin po očko a nyní nic …
Je to v pořádku??
2.) druhou Hexu prý máme přijít za dva měsíce a když jsem se ptala, zda bych mohla až na jaře tak mi bylo řečeno, že by to nesedělo do tabulek… moje dítě ale není tabulka, mohu dát druhou dávku třeba za 4-5 měsíců?
Jaké byly reakce na vaše druhé dávky Hexy ?
Děkuji za odpovědi 😀🙏🏻
Také nechápu proč až za půl roku? Vše, co uvádíš jsou naprosto běžné reakce po očkování, takže nevidím důvod, proč prodlužovat. Moje děti mají obě klasicky Hexu, Prevenar a malá teď i Bexero, po té měla teplotu skoro 39, ale srazila jsem normálně čípkem a další dávka nás čeká v úterý.
Ahojky ,taky máme všechno ,včera poslední 3 bexero zatím dobrý bez reakce ,ale víc spinká ,nás dokonce očkovala paní doktorka i s rýmou !prý to nevadí měla klasickou vodnatou rýmu ,ale bez teplot. No jak mi říkaly sestricky v porodnici nemůžeme ty naše deti porovnávat ,každa maminka má doma originál 😉,každé dítě to snaží jinak . Ale zase já prostě věřím naší paní doktorce přeci jen má zkušenosti a praxi za ta léta...já ve zdravotnictví nedělám proto si nechávam od paní doktorky poradit.
Jo teda ta mladší v září jí byl rok . Kluk už má všechno stihli jsme to do dvou let. A teď jsme mu ještě na jaře dávali na klíšťata .
Ja byla s malym na prvni zaky v 6m, reakce 3 dny kolem 39, plactivy. V 8m druha davka, stejna reakce, jen teplota lezla na 39,5, spatne se srazelo.
Ono mezitim musi byt rozestupy dle tabulek, jinak to nebude spravne pusobit
Tvoje dite neni tabulka, tabulkou se ridi kalendar. Aby bylo ocko efektivni je jasne dane schema. Je to proste prilis pozde 🤷🏾♂️
Máš pravdu , že dítko není tabulka. Ale co se týká očkování tak aby plnilo svoji funkci a bylo efektivní je potřeba dodržet určité schéma. Pokud se nestihne v určitém období u většiny očkování klesá jeho účinnost nebo se musí opakovat celé očkovaci schéma. Jinak naši kluci zvládli očkování bez větších reakci.
Co já vím, maximální možný rozestup mezi 1. a 2. dávkou je 6 měsíců, takže by to jaro mělo být možné. Doporučují se ty dva měsíce - asi je to tak nejúčinnější a taky se musí počítat s tím, že dítě třeba onemocní a pak nebude moct být pár týdnů očkováno.
Naše malá třeba chytla kašel, posunuli jsme očkování, pak chytla neštovice, takže jsme posunuli o další dva měsíce a najednou jsme se tak tak vešli do toho půl roku.
Tak povedala by som, ze toto je taka slabsia reakcia na ockovanie a uplne s kludom by som dala dieta ockovat podla kalendara. Moj po hexe teda teplotu nemal, ale place mal az hystericke neutisitelne (myslim, ze ho boleli tie miesta vpichu), vyzeral, ze ho aj boli hlava, na nejaky cas sa aj prepadol vo vyvoji. Ale vsetko sa to zrovnalo a vlastne pri tretej davke nemal uz nic moc, len tie prve dve boli horsie.
A proč až ta půl roku ?