Reakce na rajčata. Čím to zmírnit?

kikina2019
12. říj 2021

Ahoj dcera nemá alergii ale reaguje na rajčata nemáte s tím někdo zkušenosti?? Pokud ano co na to pomáhá ji to zmírnit aby ji to zmizelo děkuji předem za odpověď

alilali
12. říj 2021

Kolik je dceři a jak reaguje? Nějak tomu nerozumím. Tohle budeš muset řešit s pediatrickou, nejlepší je jí rajčata nedávat.

kikina2019
autor
12. říj 2021

@alilali udělají se jí pupínky červený na krku a bradě jsou ji 2 roky a lékař poradil mastičku která nepomáhá (snědla my rajče omilem když jsem nedávala pozor 😶)

alilali
12. říj 2021

@kikina2019 Tak to znamená, ale že má alergii, ne? Já tohle mám z banánů a alergií mám. Zmizí jí to.

barmil
12. říj 2021

@kikina2019 syn měl do roka, osypal se rudými fleky. Teď po roce už to nemá.
Pokud je alergicka, tak ji je prostě nedávej.
Rajcata jsou vlastně jedovatá, děti a jejich žaludky je neumí zpracovat.

andrea93133
12. říj 2021

Moje malá (22 měsíců) má reakce na rajčata v jakékoliv formě (i kečup, protlak atd) vždy jí vyraší kopřivka různě po těle.. kup si fenistil kapky a nějaký chladivý gel v lékárně.

terezuka
12. říj 2021

@kikina2019 A co jineho nez alergie by to bylo? Dcera to tez mela, casem to zmizelo. Dokud se ji po tom delaly pupinky, rajcata nejedla.

martt
13. říj 2021

@kikina2019 Pokud se objeví vyrážka po nějakém jídle (a nejen jidle) , tak to je alergie a nebo potravinová intolerance. Během života se může objevit na cokoli. V tomhle případě pokud se ji to dělá na krku a obličeji, tak bych rajčata nedávala. A byla bych opatrná i s výrobky rajčat. Třeba po roce bych ji zkusila dat kousíček jestli se ji to ztratilo nebo ne. Já mám třeba od malinka alergii na med, když mi ho mamka dala tak jsem se osypala ted v dospělosti se mi alergie vyvinula tak ze mi stačí nějaké potravině malinké množství medu a začne mi svedet v krku a začne se mi špatně dýchat.

andelka
13. říj 2021

@martt to jsi kromě mě jediný člověk,který má alergii na med. Nemůžu si ho dát neupravený tepelně, na chleba,do čaje, do zálivky..

Jinak syn má skoro 3 roky a čerstvé rajčata taky nemůže. Osype se.

martt
13. říj 2021

@andelka Bohužel ja ho nesnesu ani tepelně upravený. Ja mam těch alergii víc nesnesu ovoce max.meloun a banány. Ja musím mít vždy něco extra , kdo to málo kdo má 🤣🤣🤣. Tak alespoň ted už vím, že nejsem jedina kdo med nemůže 😂