Raná péče o zrakově postižené dítě

eliska10
21. srp 2015

Ahoj maminky, chtěla jsem Vás poprosit, zda by byla některá ochotná a má zkušenosti s ranou péčí o své dítě /se zrakovým postižením/ se podělit o zkušenosti. Jedná se o zodpovězení pár otázek do dotazníku k mé bakalářské práci?
Zatím tedy pouze zjišťuji, zda bych nějaké maminky našla?
děkuji za případné odpovědi M.

barulina
21. srp 2015

Jaké postižení máte na mysli. Dcerka nosu bryle

eliska10
autor
21. srp 2015

@barulina Brejlicky asi ne. S touto korekci vidi zrejme dobre? Sluzeb rane pece jste zrejme nevyuzivali? Ale dekuji moc za reakci, potrebovala bych maminky s ditetem s tezkym zrakovyl postizenim, ktere vyuzivaji sluzeb rane pece 🙂.

cica002
21. srp 2015

Kamaradky dcerka mela kataraku,RP vyuzivala ale uz pred 4,5 lety.Mam se ji zeptat nebo uz je to dlouho ?

eliska10
autor
21. srp 2015

@cica002 To bys byla moc hodná, já budu ten průzkum dělat až v říjen-listopad. A prosím tě byla bys popř. tak moc hodná, protože určitě bude znát i jiné maminky se zrakově post. dětmi, zda by se jich nezeptala, zda by mi taky nebyly ochotny dotazník vyplnit?
Ještě jednou moc děkuji Marta.

lavita
22. srp 2015

předpokládám, žes kontaktovala Ranou péči nebo SPC? já jsem speciální pedagog, ale dělám tyflopedii dospělých. kdybych mohla nějak pomoci, napiš 🙂

eliska10
autor
23. srp 2015

Ahoj, děkuji moc za připomínku. A ty jsi prosím Mgr., nebo Bc.? Ranou péči ani nikoho jiného jsem neoslovala, chtěla jsem maminky zajistit tímto způsobem. Myslíš, že kdybych je oslovila, tak by byli ochotni dát mé dotazníky maminkám, které by byly ochotny je vyplnit?
Děkuji Marta.

eliska10
autor
23. srp 2015

@lavita Ahoj, děkuji moc za připomínku. A ty jsi prosím Mgr., nebo Bc.? Ranou péči ani nikoho jiného jsem neoslovala, chtěla jsem maminky zajistit tímto způsobem. Myslíš, že kdybych je oslovila, tak by byli ochotni dát mé dotazníky maminkám, které by byly ochotny je vyplnit?
Děkuji za odpověď Marta.

lavita
23. srp 2015

jsem mgr. tyflopedie a pak management rehabilitačních zařízení. jako kontakty ti asi nedaj, ale když budou vstřícní, tak by jim to třeba nabídli, aby se ti ti rodičové sami ozvali, nebo třeba se přifařit na nějakou akci?

haninar
14. říj 2015

až teď jsem našla toto forum a pokud to není pozdě ráda dotazník vyplním.. mám syna se zrakovým postižením a dojíždí k nám zraková raná péče EDA

majvik
14. říj 2015

přidám se taky - neteř je zrakově postižená a ráná péče ji hodně podporovala. Takže pokud chceš, můžu se švagrové poptat...

mavlina1
30. říj 2015

@haninar Vážená paní, četla jsem Váš zájem zapojit se do výzkumu ohledně rané péče, jsem rovněž studentka a ráda bych Vás požádala o telefonický rozhovor. Těším se na odpověď. Pavlína

jjjouren
22. lis 2015

Ahojky, taky prosím o pomoc maminky s dítětem se zrakovým postižením využívající služeb "rané péče". Také potřebuji k bakalářské práci. Děkuji moc, moc 🙂 Jana

eliska10
autor
23. lis 2015

Holky, já díky moc za nabídky. Nakonec jsem zvolila jiné téma bakalářksé práce.
K tomuhle bych měla moc málo možnosti praxe. Ještě jednou díky a mějte se M.

hlavinka
3. zář 2019

Dobry den, zkusim to i zde.
Jsem asistent pedagoga nevidome holcicky v bezne MS (ted nove od zari). Prosim je zde nekdo z Prahy, kdo by mi zodpovedel par otazek? Zajimalo by mne treba, kde se daji sehnat hmatove knizky pro nevidome deti nebo jak treba vyrobit bludiste (provazek na papir, ale treba cim nejlepe lepit, aby to dobre drzelo a nematlo stopu provazku....)
Pripadne jestli je tu nekdo, kdo ma integrovane dite do nejake prazske MS a zda by treba poskytl nazev teto MS, abych se tam mohl jit podivat, jak to funguje. Moc dekuji.

haninar
3. zář 2019

Zkuste kontaktovat raná peče EDA jestli by Vám neporadili a nedali par tipu. Jinak lepim vse herkulem nebo tavici pistoli

hlavinka
3. zář 2019

@haninar dekuji.