Pylová alergie - boj s ní nejen venku, ale i doma

olusenka
20. dub 2015

Dobrý den, prosím, kdo máte zkušenosti s pylovou alergií, poraďte, jak na ni, řekněte, jak s ní doma bojujete. Synovi (3roky) ji na podzim potvrdili z krve, to jsme byli poprvé na alergologii, a před týdnem se mu objevila vyrážka na krku a silný ekzém v obličeji, hlavně kolem pusy a nosu, občas červené oči. To právě akorát začaly kvést břízy (ta mu vyšla v testu jako velmi vysoká alergie), ještě zkřížená s potravinovou. Loni ještě žádné problémy tohoto typu neměl, jen slabý ekzém celkově po těle (to jsem ještě myslela, že je to možná ABKM). Začala jsem mu teď dávat Aerius, ale žádné výsledky to nemá, žádné zlepšení.
Četla jsem teď ale článek na stránce proalergiky.cz, kde se píše, že by se měl člověk vyhýbat alergenům i doma (protipylové sítě v oknu, nesušit prádlo venku, používat inhalátor/čističku vzduchu atd.), což mi zatím vůbec neděláme, a prý při stálém kontaktu s alergenem se z toho může vyvinut časem i astma, z čehož mám strach. U nás ve městě, hlavně na sídlišti, jak už to tak asi všude bývá, jsou břízy skoro všude, za barákem máme rovnou asi 4, a syn spí při otevřeném (i když málo) okně.

Jak Vy s touto alergií bojujete a používáte tyto věci jako např. ten inhalátor, spreje proti alergenům apod. doma, zavedli jste nějaká opatření ať už co se týče péče o dítě nebo o domácnost-úklid? Moc děkuju za odpovědi, rady.

sara84
20. dub 2015

Ja sama jsem alergik,tak jsem si podle toho uspusobila domacnost.Kdyz jsrm jinde,tak se v sezone trapim, resp.musim mit leky. Aerius davat a uz i trochu drive nez se rozjede ten alergen, syn ma lehci alergie, ale uz tak 2 tydny davam denne, kdyz treba prsi,tak dam mene 🙂 Jinak ja mam na prach, roztoce a plisne, tak nemame moc kobercu a i ty velmi casto vysavam - co 2 dny, zrusila jsem peri, minimalizuji textilie, zavesy, zaclony jen tam,kde je fakt videt 🙂 pradlo venku taky spise nesusim a kdyz tak kalhoty a tak a to mame zasklenou lodzii. Cisticku zatin nemame,ale chtela bych ji. No a asi pokud syn reaguje takhle,tak vych asi volala na alergo, asi potrebuje jine nebo vice leku!

zo_ja
20. dub 2015

Jako dítě jsem na tom byla stejně. Léky mi nepomáhaly vůbec žádné, ačkoli mi dr. tvrdila, že "za půl hodiny nebudu vědět, že nějakou alergii mám". Takže jsem si zdraví tímhle neničila. Léky si pamatuju od školky do dospělosti, ca 20 let.
Efekt měl čaj podle Marie Treben: třezalka s mátou napůl, je i chutný. Jako ne že bych neměla nic, ale poznat to bylo. Takže třeba zkusit tímto směrem ještě naíjt.
Naprosto nejvíc mi pomohlo to, co by mi každej dr. rozmluvila: pořídila jsem si psa, a tím, že jsem s ním denně chodila ven a často na cvičák - ano na to báječnou kvetoucí trávu atp., tak se to po roce zlepšilo. Další roky jsem o žádný alergii skoro nevěděla, vyhýbala jsem se jen poli v květu a vysoký trávě v květu n apřleomu července/srpna, jinak dobrý. Jako těhotný mi bylo blbě, ještě asi 2 roky poté to vydrželo, ale pže zase těhotná atp., tak to po 5 letech od té doby pociťuju letos jako horší. Každopádně moje filosofie i zkušenost je ta, že tělo si zvykne, buď přežije nebo odpadne, zkrátka časté - denní vystavení přiměřené dávce alergenů tělo posíláí, zvykne si, musí. Protože jestliže se budu zavírat doma, větrat přes vedlejší místnost (v mnoha bytech ani nejde), utíkat před tím, tak jakmile vylezu a někam půjdu, tak mě to stihne mnohonásobně víc. Taky jsem měla náběh na astma, dr. mi dala inhalátor, vůbec mi to nepomáhalo a jako astmatik jsem skončit nechtěla, tak jsem s tím šlehla a tak nějak jsem těm práškm prostě utekla.

Co se týká kůže, tak ekzémy celý život, furt, hrůza. No a pak se zjistilo, v dospělosti, že mám celiakii. Když jsem na dietě, kůže se mi spraví. Když hřeším, je to na kůži poznat. Tuhle jsem hřešila delší čas a samý ekzémový ložiska, prostě jasnýá souvislost. Na kůži se nejčastěji projevuje onemocnění střev.
A moje - fakt výborná - imunoložka - říkala, že neví proč, ale že ta bezlepková dieta dělá vysokýmu procentu alergiků dobře. Takže ještě doporučuju uvážit jiné možnosti problémů s kůží. Nakonec to může být i jiná potravina, nebo kombinace, ta se teda hledá hůř. Ten problém s lepkem je ale častej a možná by stálo za to vyzkoušet - ne třeba nutně absolutně, ale hodně omezit, nekrmit dítě pečivem z obchodu, který není ani kvalitně udělaný, není dobrý atp., dát mu trochu jiný věci a za měsíc dva bys efekt měla vidět. Samozřejmě někdo je citlivější a mže reagovat i na to malé množství.

Celkově si myslím, že pokud se nerozjíždí astma, tak jsou lepší běžné, trochu ošetřené podmínky. Např. třeba vyvětrat, na noc zavřít - ale jestli mu to nevadí, tak zase není důvod.
Když je mi zle, kýchám, nesedím u otevřenýho okna nebo já třeba obv. mám otevřený ventilačky tak to protahuje, a to mě dráždí, tak sedím u zavřenýho, otevřený mám ty ostatní. Dle potřeby. Spíš asi reagovat dle situace. Nebrat syna do rozkvetlých luk, pro většinu aelergiků je nejhorší ta vysoká kvetoucí tráva a taky když se tráva seče, tak třeba nejít na čerstvě posekané hřiště nebýt blízko, ale může se to lišit.
Neumím si představit nevyužít čerstvého vzduchu a sluníčka, to je pro prádlo to nejlepší, co může být. A i když tohle odstraníš, tak přece syn, když vyleze ven, tak ten pyl je všude.
Dle mojí zkušenosti je rozdíl, jak vysoko bydlíte - dole toho lítá víc, nahoře míň.
V období pylovém, resp. u mě v době prvního většího oteplení a rozpuku, reaguju stejně např. na slupky z brambor při loupání, cigaretový smrad (stačí bunda kuřáka i když zrovna nekouří atp.), orach venku, prach a smog ve městě je děsnej.. Na tyhle věci v ost. obdobích roku moje tělo takhle nereaguje.

Syn může být unavenej, protivnej z toho, neumí to říct, tak k tomu přihlídnout... ale to asi děláš. Jinak jako dítě jsem nesnášela, kdy mě někdo litoval, byla jsem radši, když si toho nevšímali. Kombinace toho, že mě matka litovala "co ty můj chudáčku, co pro tebe můžu udělat" a souč. trvala na tom, že budu loupat brambory a nedovedla zpracovat - ve věku, kdy už jsem to uměla říct - že by i mi pomohlo, kdybych v tom období nemusela loupat brambory - viděla přitom, co to se mnou dělá... to jsem nějak nepobrala. Nebo prostě chtít po dítěti hrabat se v záhoně, být u sekání trávy, sluníčko dělá často problém, můžou pomoct sluneční brýle na oči - nejsem jejich zastáncem obecně, ale zadrží prach, který jinak dráždí oči. Myslím, že si všimneš, co dítěti dělá víc zle.

konidana
20. dub 2015

Já bych potřebovala také spíš poradit.... U mne vypukla pylová alergie, též na břízu, před několika lety. Teprve po dětech jsem si došla na alergologii, kde mi ji potvrdili. Do letoška jsem byla bez léků, ale rok od roku se mi to asi zhoršuje, dnes jsem to nevydržela a koupila Zodac. Pálí mě oči, kejchám, mám rýmu i v dutinách a třeští mi z toho hlava. Nejhorší ani tak není být v kvetoucím březovém lese, jako v prašném prostředí, kde se k pylu načítají ostatní nečistoty. Takže největší problémy mám v Praze, a i pokaždé když přijdu domů do bytu. A to je stejné po pár hodinách venku, ale i po pár dnech venku nonstop kdy si již zvyknu. Teď mě to aspoň donutilo vyluxovat, vytřít a utřít veškerý prach. Naštěstí vím, že za 14 dní budu mít zase na rok pokoj, takže sítě do oken apod. neřeším. Prádlo také nemohu sušit jinde než na balkóně. Jsem více unavená, takže na všechno prdím, a když to jde odpočívám.

olusenka
autor
20. dub 2015

@sara84
@zo_ja
@konidana děkuju za odpovědi. Dnes jsme s manželem rozhodli, že synovi pořídíme do pokoje protipylovou síť do okna, začneme zase používat pračku vzduchu (večer a na noc) - no to budou mít děti Vánoce a zas co likvidovat, ach jo, protože jinam než na zem dát nejde, a koupíme i ten sprej do vzduchu a inhalátor. A uvidíme. Inhalátor se určitě hodí tak jako tak pro obě děti, v zimě je v paneláku suchý vzduch, přesušené sliznice nejsou nic dobrého, "láká" to nemoci. Problém je v tom, že syn tráví část noci u nás v ložnici, a tam už nic z toho aplikovat nedokážeme. Jsem zvědavá, kdy ta bříza přestane kvést, a zda bude potom viditelné zlepšení. Zajímavé, jaks e to rychle vyvíjí a mění, loni se mohl procházet pod kvetoucíma břízama třeba celý den a nic. ☹
Taky jsem mu dneska radši zas pořádně uklidila, utřela prach, vyluxovala, nedávno jsme prali koberec.
Bohužel nemám ale kde jinde sušit prádlo, než na balkoně, přímo proti těm blbým břízám.
Jsme teprve na začátku, budeme muset všechno teprve vypozorovat, zda mu skutečně vadí pouze to, co vyšlo v testech.

zo_ja
21. dub 2015

@olusenka Neočkovali jste něco od loňska? Může to mít vliv, alergie jsou nemoci imunity.
Testy, co se dělaly dřív, tak jako před 30 lety mi vycházely nesmyslně, ale prick testy, co mi dělali před 3 lety vyšly dost přesně - to, co mohu posoudit. Co mi nedělá zásadní problém, neřeším. (Vyšlo mi tam např. něco málo na peří, prý by bylo dobrý vyměnit si peřiny, ale nevím za co, nic jinýho se tak hezky nepřizpůsobí páteři, nic jinýho není tak super. Nikdy jsem nepozorovala problém.)

Jo a ještě k tomu prostředí, jak tu padlo, ve městě ap. dost trpím, ale když se zdaří a jsem v pylovým období květen-červen na horách, kde kvete absolutně všechno, tak mi není NIC. Prostě čistej vzduch bez prachu. Hmm.

Tak Ať je synkovi dobře.

myskin
21. dub 2015

@olusenka pračka vzduchu je dle mě na nic, víří to prach, pouze filtruje vzduch v místnosti bez řešení větrání. Kamarádka se synem alergikem ji mají a k ničemu. Radši bych zainvestovala a pořídila synovi nějakou malou ventilační jednotku, která vhání čerstvý vzduch do místnosti přes různé kvality filtrů. Lze tak řešit jednu místnost nebo celý byt. Ale je to otázka peněz. Jinak synovi kamarádky na tyhle problémy nejvíc pomohl každoroční delší pobyt u moře.

baru7
21. dub 2015

@zo_ja musím potvrdit, že po vystavení alergenu se tělo naopak desenzibilizuje, také se mi výrazně zlepšila, téměř vymizela, alergie poté, co jsme si pořídili barák a psa....tráva se sekat musí, pes se proběhnout taky musí bez ohledu na to, co kvete a co ne... a je po alergii...sice jsem nemívala vyrážku, ale nebyla jsem skoro schopná fungovat, jak jsem kýchala, smrkala a slzely mi oči...u sebe mám vypozorováno, že je to především o psychice a nestranění se alergizujícího prostředí, ono je to pak totiž ve výsledku ještě horší...
@olusenka

baru7
21. dub 2015

@olusenka jinak jak to bývalo hodně kritické, léky mi také nezabíraly, nejvíce mi pomohla homeopatie a když byla pylová sezóna na vrcholu, vždy jsem se po příchodu z venku osprchovala a umyla hlavu, abych ze sebe pyl smyla, to mi hodně pomáhalo.

zo_ja
21. dub 2015

Moc dobrý připomínka od @baru7 - já to často taky dělám, už tak nějak podvědomě...
A ještě někdy ráno, když se vzbudím oteklá, dám si sprchu - a pomáhá mi ta pára, co jde okolo, krásně se mi uvolní dýchací cesty, splaskne obličej, kdyby se vám to někdy, @olusenka hdoilo. Synka každý večer určitě mýt, případně v létě i při obědovém návratu, třeba aspoň obličej pořádně opláchnout přidt zvyk k rukám.
Případně vyměnit triko, nechodit do postele ve věcech zvenku ani po obědě ap. Záleží, kde jste, co se tak nachytalo, každý den to taky není stejný, i když nepršelo ap., někdy je prašněji a někdy míň, záleží, co zrovna lítá atp.

olusenka
autor
22. dub 2015

@zo_ja loni jsem ho nechávala očkovat proti žloutence.

@myskin pračku vzduchu jsme dnes po X letech pustili, okno mu zavřeli, v pokoji je dost vlhko, vzduch mi přijde nepříjemný, jak by to pomohlo nebo ne už nezjistím, protože od 1 v noci je už zase u nás v ložnici, kde větráme (břízy proti oknům) a pračku tam netahám.

@baru7 to mi taky dneska říkal táta, který vzal odpoledne syna ven, jestli vystavení alergenům nemůže způsobit to, že si třeba tělo časem zvykne.... Nevím no. Všude se píše, že se to spíš zhorší, že se může stát, že bude časem alergický i na jiné věci (bříza by byla ještě dobrá, na jaře chvíli, pak odkvete, ale takové trávy potom, plísně apod., co je skoro celý rok, nebo aby se mu z toho nevyvinulo astma, z toho mám teda dost strach)

Kdybyste ho viděly, jak vypadal když se večer vrátil domů, celý obličej ekzém až hrůza, to má týden, ale teď pod očima rudé fleky, bělmo očí červené. Nevím, co má dělat ten Aerius, ale spíš mi přijde, že nefunguje. Nebo že by to bez něj měl třeba ještě horší?
Naštěstí se cítí prý dobře.

olusenka
autor
22. dub 2015

@myskin ventilační jednotka....to nevím přesně, co si pod tím mám představit? Aby vháněla do místnosti čistý vzduch, to by muselo být zavřené okno, ta jednotka zabudovaná ve zdi jako větrák, nebo nějaká trubka ve zdi, ne? A my bydlíme v paneláku, takže to by nešlo. A to musí jít skutečně tak do desetitisíců?
Třeba koukám tady....
http://www.ventilatory.cz/pokojova-rekuperacni-...

molynka
22. dub 2015

Ja mam tez alergii na brizu a pomahaji mi na to homeopatika.

baru7
22. dub 2015

@olusenka Ten Aerius bych dávala, on se musí nějakou dobu brát, aby účinkoval, takže možná to ještě nebere dost dlouho. Jinak bych pak vždy začla brát cca 3 týdny před pylovou sezónou a nevysazovala, pokud se mu uleví....musí se to prostě brát dlouhodobě. Jak jsem psala, mě hodně pomohla homeopatika a to, že jsem se všeobecně srovnala psychicky....vím, že to může znít jako kecy, chápu, že když vidíš malého v tomhle stavu, jsi zoufalá....chápu i to, že se bojíš, aby se to nerozjelo do něčeho horšího. Já bych to udělala tak, že bych podávala Aerius, cíleně ho nevystavovala alergenu, ale zároveň se mu nijak přehnaně nebránila, hlavně to neřešila sterilním pořádkem a po příchodu z venku ho osprchovala a převlékla do čistého....hlavně tomu moc nepodléhat, ačkoli je mi jasné, že když ho takto vidíš, je to šílené...ale je fajn, že se cítí dobře, tak se prostě i Ty vnitřně nastav, že se nice neděje 🙂 já jsem mívala pylovou sezónu od bříz, přes trávy, seno až po pelyněk, který kvete z kraje podzimu, takže jsem si to užívala opravdu báječně...furt do mě něco rvali za hnus, včetně inhalátorů...no a teď cítím, že kvetou břízy jen tak, že mě lehce šimrá nos 🙂 tak přeju, ať se to malému brzy spraví 🙂

baru7
22. dub 2015

@olusenka jinak prima je čistička s ionizérem, do toho bych investovala, jinak nic neřešila... http://www.ionic-care.cz/ celkem nám pomáhá i v zimě, když je inverze a "něco na nás leze", tak to hned potlačí v zárodku 🙂

baru7
22. dub 2015

@olusenka jinak ještě pozor na zkříženou potravní alergii http://www.proalergiky.cz/upload/obrazky/tabulk...

myskin
22. dub 2015

@olusenka ano, není lo levná záležitost. Jde tak řešit i pouze jedna místnost. I v paneláku. Poradili by ti ve firmě, která dělá klimatizace a vzduchotechniku. Ta ventilační jednotka vhání vzduch do místnosti (může a nemusí být s rekuperací), ale pro váš problém je nutné aby měla dostatečně kvalitní filtry proti pylu. My rekuperační jednotku máme a jsme maximálně spokojení. Jinak jakákoliv čistička s ionizérem (jeden čas se řešila naopak škodlivost ionizéru) nebo bez je podle mě na nic, ale třeba se pletu. Ale logicky, aby to fungovalo musela bys vyvětrat, zavřít okno a pustit čističku a počkat až se přes ní prožene veškerý vzduch v místnosti (ale jaký má výkon a jak to bude trvat dlouho?). Ale mít otevřené okno a zapnutou čističku která zároveň ten ještě nevyčištěný vzduch rozvíří mi nepřijde dobré. Ale zkus pohledat na diskuzích pro alergiky, tam najdeš různé zkušenosti. A jak už tady někdo psal, není ani dobré žít ve sterilním prostředí, ale to stejně syn nebude ať budete mít doma čističku nebo ventilaci, ale alespoň doma by si měl člověk od těch nepříjemných projevů alergie odpočinout 🙂 .

hanih
22. dub 2015

@olusenka Já jsem alergik od dětství (poprvé se mi alergie objevila cca v osmi nebo devíti letech). Mám přes břízy po trávy, takže od dubna co konce července to stojí za to, plus ještě kočky. Nikdy jsem nějaká zvláštní opatření neřešila, jen se vyhýbám těm největším alergenům (např. nechodím na rozkvetlou louku, nevyhledávám seno, s kočkama se nemazlím apod.). Doma jen nemáme koberce, jinak záclony, závěsy, peřiny vedeme.
Myslím, že to, že se vytvoří doma prostředí bez alergenů sice trochu uleví, když je člověk doma, ale když se pak dostane ven, je to o to větší pecka... Určitě je dobrý tip časté mytí a sprchování. Já se v sezóně sprchuju i několikrát denně. Taky pomáhá časté oplachování obličeje, někde jsem četla, že se prodávají i zvlhčovací spreje na obličej pro alergiky, ale s tím nemám zkušenosti... Prádlo suším venku, pak důkladně žehlím (nevím tedy, jestli to má efekt, ale jsem to tak zvyklá dělat i v zimě 🙂 ) a problémy s tím nemám.
S léky bych pokračovala, beru taky aerius a docela mi zabírá. Neříkám, že alergii odstraní úplně, ale bez něj je to mnohem horší. Pokud má červené oči a třeba ho i pálí, zkusila bych se doktora zeptat na nějaké kapky do očí (já mám spersalerg), případně dát doma na zklidnění studené obklady.
Psychika je taky důležitá. Pamatuju se, že naši docela dbali, abych si to moc nepřipouštěla. Příliš mě nelitovali, jen když viděli, že jsem na tom fakt mizerně, spíš mi říkali, že jsem statečná, jak to zvládám a podobně. Prostě mě spíš podpořili, než politovali.
No a jak už tu taky někdo psal - na dovolenou k moři nebo do hor, to mám taky osvědčené a funguje to skvěle. Pro mě jsou naprostým rájem Alpy, ale super jsou i naše Krkonoše - u nás v Polabí se můžu uprskat a jen přijedu do Špindlu, je to lepší 🙂
Jo a ještě mě napadá zkusit zkonzultovat s doktorem možnosti léčby. Mému bratrovi se alergie poprvé objevila před zhruba čtyřmi lety, jen na břízy, a doktor mu nasadil nějaké kapky a nastavil individuální léčbu. Je to několik lahviček, k nim dostal rozpis, kdy si má které vzít a kolik, ty dávky se různě zvyšují nebo snižují... Je to trošku složitější, ale o víkendu jsme se viděli a říkal, že letos jen trochu posmrkává a jinak nic, tak to asi zabírá.

baru7
22. dub 2015

@myskin já jsem čističce taky nevěřila, ale je to vážně super 🙂

olusenka
autor
22. dub 2015

@molynka
@baru7 a jaká homeopatika užíváte? navštěvujete homeopata nebo jste koupily něco, na co jste třeba našly recenze na internetu?

Už se snažíme syna před tím trošku chránit, ale i tak chodí min. jednou denně ven. Včera večer, když se vrátil, tak to měl samozřejmě horší, červené fleky pod očima. Včera jsme mu v pokoji zapnuli pračku vzduchu, ale už v jednu v noci byl zase u nás v ložnici. ☹ Taky měl dnes ráno oči nateklé jako králík, oči skoro škvírky. Zítra se jdeme informovat na alergologii, přeci jen, ať se dr. na syna mrkne, za to nic endáme.

Pračku vzduchu mále kvalitní, kupoval ji můj táta těsně předtím, než se syn narodil (proti suchému vzduchu v paneláku v zimě, když se topí), stála tehdy něco přes 4000Kč, likviduje pyly, bakterie, viry, plísně a další, vzduch čistí i zvlhčuje, i trochu ochlazuje , což se hodí v létě, ale potřebujeme tu pylovou sí´t, aby tam zas nebylo moc vlhko. Je to značka Venta, typ LW14, už se nevyrábí, vyrábí se novější LW15. je na ni kladná recenze i od bývalého dr. prezidenta V.Havla.
http://www.centrum-zeny.cz//d-pracka-vzduchu-ve...
Po pravdě bych našla čističku s ionizátorem, která by se mi líbila, na proalergiky.cz dávají tip na 3 různé, ale nejlevnější stojí 8000 spíš skoro 9000Kč. ☹ Snad by nám měla stačit ta "Venta" co máme, akorát asi neionizuje. Ale snad to u ní není potřeba (když zlikviduje i bakterie, viry, a vzduch má být čistý jako po dešti).

Všechno je to pro nás nové, loni se klidně mohl procházet březovým hájem a nic, ještě jsem si říkala, jak je super, že on nic takového, jako je pylová alergie nemá. No a je to tady. Jsem z toho vyplašená, přiznávám, vidět ho takhle nateklého a flekatého a s ekzémem a rudýma očima, je pro mě těžké. Už začal i posmrkávat.
@baru7 díky za rady, budu mu ještě asi každý večer i mýt vlasy. Na to oblečení si musíme dávat víc pozor, netahat ho do pokoje, když se svléká apod . Ale přehánět to taky nechci, 1x denně si hrát ven, to snad může. Přesně....sterilní prostředí a moc zákazů taky není dobře. To je výborné, jak jste se z toho víceméně dostala.

Je fakt blbý i to počasí teď, pořád fouká, děsně se práší a těch bříz tu máme mraky, cestou do krámu podél jednoho extra dlouhého paneláku je jich asi 20 ne-li víc, vyhnout se jim moc není kde. Zkusíme ještě dřív vstávat a chodit ven dřív ráno a pak později odpoledne .
A prádlo, to je kapitola sama pro sebe, na sušák doma nemám místo, jedině těch pár kousků pro syna sušit někde po topení, cíchy už nevím.

olusenka
autor
22. dub 2015

@baru7 to on má zkříženou, na pyl břízy a potravinu - lískový ořech.

baru7
22. dub 2015

@olusenka jo, s tou zkříženou jsem si to pak ještě jednou přečetla a všimla jsem si. Bobík malej...na sušičku asi v paneláku nemáte místo, co? To je super vynález a tím by se problém se sušením vyřešil, nicméně sušení venku bych nezavrhovala, navíc břízy odkvetou a bude po problému, snad, moc držím palce, aby to byly jen ty pitomé břízy....ono je jich ve městech strašně moc a nechápu, proč jich tolik vysazují, když je to všeobecně známy alergen...a to větrné počasí tomu moc taky nepomáhá, to je jasné... :-/ každopádně bych zvážila tu čističku s ionizérem, vyvětráte mu delší dobu před spaní, pak zapnete čističku, ta nalapá ze vzduchu pyl a hlavně vzduch po ní je opravdu pročištěný a voní jak po bouřce, ráno v pokoji není vydýchaný vzduch i při zavřeném okně a hlavně vzduch nevíří, není to ventilátor 🙂 a ještě jeden postřeh mě napadl....manžel má alergii na prach, jeho maminka je posedlá uklízením, koupila i legendární vodní vysavač Rainbow, aby dokonale uklidila a eliminovala alergii....já úklid moc neprožívám, jako v bordelu nežijem, ale že bych se takhle přetrhla, tak to fakt ne, s rozumem.....navíc teď máme psa, takže chlupy a prach nonstop....a manžel má po alergii.... 😉

baru7
22. dub 2015

@olusenka a k té čističce, co jsem vám poslala...myslím, že je cenově docela dostupná, žádná šílenost a manžel je na tyhle věci šílený koumák, takže to měl nastudované ze všech stran 🙂 používají ji ještě dvě mé známé a jsou stejně nadšené 🙂

baru7
22. dub 2015

@olusenka a homeopatika mi předepsala na míru homeopatka, nejsou žádné univerzální, resp. možná alium cepa, to je všeobecně na alergii, ale nevím, v jakém ředění...měla jsem různé kombinace různých kuliček.

molynka
22. dub 2015

@olusenka Driv jsem chodila k homeopatovi s jinymi problemy a ted uz si troufam rict,ze si homeopatika umim vybrat sama.Ale nemam az takove problemy jako popisujete vy.Koupila jsem si na to Apis Melifica redeni 9CH,hned sypu kulicky,jak me zacnou svedit oci ci zacnu kychat.Zkusía bych toho homeopata a udelat nejakou kuru.Moji kamaradky syn trpi deficitem IgE a lekari mu dlouho neumeli pomoci,tak ze "zoufalstvi" sahli po homeopAtikach a on uz nebyl nemocny ani nepamatuju.Libi se mi na homeopatikach,ze nemuzou ublizit.Tolik ma zkusenost;)

olusenka
autor
23. dub 2015

@baru7 mrkla jsem na to až teď a díky, ta cena není tak šílená, jak jsem čekala, o tom by se asi dalo ještě uvažovat. Prostuduju to.
No, bohužel, na sušičku místo nemáme, jelikož máme pračku plněnou vrchem, takže by to znamenalo ještě novou pračku a koupelna je fakt malá, sice by to asi šlo pak postavit na sebe, ale nedovedu si to moc v té koupelně malé představit. Ale co čtu ty nadšené komentáře, začíná být i ta sušička můj sen.
Co se týče vysávání, před asi týdnem jsme si půjčili vodní vysavač a vyčistili koberce, to jsme o alergii ještě nevěděli, jinak luxuju robotickým vysavačem, má UV lampu, ale ta asi likviduje bakterie, ne pyl.
Dneska jsme se stavili na alergologii, dr. nás přijala přestože neměla ordinační den, napsala synovi hafo všelijakých "prášků" - kapky do očí, sprej do nosu, mast na ten ekzém kolem pusy (nějaký kortikoid v kombinaci s něco jako fungicidním účinkem - no sajrajt, ale asi 1x mu to máznu, má to fakt hrozné), jinak máme kombinovat Aerius se Zyrtecem/Zodacem. V noci spal při zapnuté pračce vzduchu do 4 do rána, pak zas šel k nám do ložnice, a musím říct, že nevypadal ráno tak hrozně jako včera. Uvidíme po víkendu, to bude venku celý den, oba dva dny.

Dnes jsem narazila na známou, taky přiznala alergii na břízu a doporučila mi tu u nás dr., který se zabývá i alternativními metodami, dělá snad i homeo a určitě i akupunkturu, ta prý jí samotné pomáhá. Tak tam asi syna objednám,. @molynka @baru7

baru7
24. dub 2015

@olusenka no, sušička zabere dost místa :-/ každopádně ty lokální kortikoidy nejsou taková hrůza, než by se mu to rozlezlo....a alternativní metody bych určitě vyzkoušela 🙂 moc držím palce, ať se malému uleví a jste všichni v pohodě 🙂

tampu
Odpověď byla odstraněná
Zobraz