Pupínky na obličeji a rukou u 7m. miminka. Co by to mohlo být?

bezradnamatka
28. črc 2024

Dobrý den, naše 7měsíční holčička má na rukou a čele červené pupínky, viz foto. Na rukou jsou trochu nalité jako puchýřky. Přijde mi, že jí to nesvědí, neb nemá tendenci si to drbat. Jinak je čilá jako normálně, nepřijde mi, že by jí něco trápilo. Doktorka dle fotky řekla, že to bude asi od komára nebo mušky, ale říkám si, zda to není něco víc? Alergie na novou potravinu? Divné je, že z obličeje to trochu mizí, z rukou zatím moc ne 🤔 Máte někdo zkušenosti?

denisq
28. črc 2024

@bezradnamatka Mě to žádá přijde jako neštovice

ivkasolavova
28. črc 2024

@bezradnamatka neštovice 🙂

bezradnamatka
autor
29. črc 2024

@denisq @ivkasolavova Myslíte i v případě, že to nesvědí (neškrábe si to) a nijak se to nemnoží? Má to jenom na ruce zezadu a nijak se to nemění... Nemá horečku, není unavená, jí stejně, hraje si, je čilá, vše v normálu...

ivkasolavova
29. črc 2024

Nebo i ta 6 nemoc ale to jsou horečky před výsevem .U neštovic být nemusí ,mi měli lehký průběh u obouch kluků

denisq
29. črc 2024

@bezradnamatka Mám tři děti a neštovice prodělali všichni letos květen/červen. Nejstarší, šestiletý, měl pár pupínků, bez teplot, nesvedilo nic. Úplně pohodička. Prostřední, tříletý, jich měl trošku více, jeden den horečka, nic nesvedilo. Takže taky pohodička. Nejmladší, rok a půl, byl obsypaný všude kde se dalo, ale taky bez teplot a bez svědění. Takže suma sumárum jsme to přešli úplně V klidu a nebýt pupínků, tak ani nevím, že jsou nemocní. Všichni stejně aktivní.
Jsem ze tří sourozenců a neštovice jsme měli též zároveň. Já se ségrou jsme byly obsypané a brácha měl jeden pupínek. Někdo má lehčí a někdo horší průběh.
Samozřejmě to neštovice být nemusí, to ti potvrdí nejspíš jen Dr, jen říkám, že přesně takhle vypadaly neštovice u nás.