Pupínky na nohou - impetigo?

jaofce
18. dub 2017

Holky, prosím o radu. Syn mi dneska přišel ze školky osypaný, s rozškrábanými pupínky na stehnech. Původně jsem myslela, že mu ve školce omylem dali nějaký mléčný výrobek (je na to alergický), ale prý ne. Teď hledám na internetu a vyskočilo na mě Impetigo. Neporadíte někdo, ať tu zbytečně na noc nehysterčim? ☹ Děkuju!

zmrzlinka
18. dub 2017

Nejsou to neštovice?

tsterinka
18. dub 2017

Impetigo si dcera přivezla z tábora a vypadalo trosku jinak hlavně to měla okolo spodního prádla na stehnech ne a byl to teda "vopruz" doma jsme museli zavést karanténu a malá nemohla mezi lidi.

jaofce
autor
18. dub 2017

@zmrzlinka jako neštovice mi to právě nepřijde. Nemá to vodnaté, spíš trošku zahnisané, kolem je to dost suché a svědí ho to. Teploty, zvracení atd nemá, tak fakt nevím. Má to i kolem zadečku, ale v menší míře než ty stehna.

jaofce
autor
18. dub 2017

@tsterinka a jak to prosím vypadalo u vás? Namazala jsem mu to mastičkou z tea tree, dala mu zodac a vypadá to trošku lépe.

tsterinka
18. dub 2017

To už je par let ale mám dojem ze uprostřed to hnisalo a okolo to bylo červené a bylo to velké asi jako..... 😏 lentilka? Ale nevím jak to vypadalo ze začátku ke konci se udělaly strupy které jsme musely macet (už nevím čím) a strhává je

odula
18. dub 2017

@jaofce syn trpi na impetigo furt. Ma vetsinou nebulozni a jenom na brade, uz vime jak na to, takze je to rychle fuc. Na nohou to mel jednou a byly to takhle malicke podebrane pupinky (impetigizoval se mu ekzem - po tom, co si pujcil po plavani od kamarada rucnik). Takze jo - impetigo by to byt mohlo, ale podle fotky tezko soudit. zkuste vyrazit k doktorce. Jestli je to impetigo a jestli to ma takhle uz trochu rozlezle, tak je stejne lepsi prelecit antibiotiky. ale HLAVNE - nedes se. impetigo je zpusobeny streptokokem nebo stafylokokem, ktery jsou bezne na kuzi. Ekzematici maji oslabenou obranyschopnost kuze, tak jsou nachylnejsi. Je to kazdopadne dobre lecitelny, spis je to opruz nez cokoliv jinyho. A hlavne to, jak presvedcit decko, aby si na to nesahalo. Jo a jeste jedna vec - kdyz ma syn impetigo, tak staci aby striktne pouzival svuj rucnik po sprchovani, a nikdy jsme to nikdo nechytil. Jo - jednou mela segra prtavej pupinek na noze, kdyz to mel na dovoleny a hygiena vselijaka :D ale jinak ne. Fakt to neni tak hrozny. Hele, jestli chces, pisni do PM, rada ti dam nejaky tipy, ale nechci to tu tapetovat.

tsterinka
19. dub 2017

@jaofce Dobry den tak jak to s vama vypadá?