Pupínky jako krupička, poraďte

97lucluc97
6. čer 2016

Ahojte Maminy, prosím o radu, dcera se mi osypala drobnými pupínky, vypadající jako krupička, jsou bezbarvé, jen když je ji horko, tak trošku zrůžoví až zčervenají ( červenají hlavně za krčkem). Jsem už zoufalá, nejdříve to měla troštku na tvářích, pak se jí to rozlezlo na krček, ouška a ted už i na bříško. Doktorka mi na to řekla, že je sice po šestinedělí, ale že má nárok na osypky. Už jsem to zkoušela mazat tekutým pudrem, bepanthenem na exemy, zkoušela jsem změnit prací prostředky, a také jsem si na 10 krat měnila jídelníček vzhledem k tomu, že kojim.
Prosím, pokud máte zkušenost poraďte. Předem děkuji

lenatu
7. čer 2016

Ahoj 🙂 my to samé řešili na konci šestinedělí, doktorka nám řekla že to nejspíš bude novorozenecké akné (měli jsme i klasické beďary 😀), potirala jsem odvarem z řepíku a ráno a večer promazla Excipialem a za chvilku to bylo pryč. Také jsme měli chvilku ještě takhle světlé pupínky ale večer po koupání jsem mu to preventivně opět otřela řepikem a promazla Excipialem a je to pryč. Naše Mudr doporučovala i infadolan, ale že zkušenosti vím, že Excipial zabíral i na ekzém🙂. Určitě bych zkusila aspoň ten řepík a pak promastit (řepík hodně vysušuje) a uvidíš, snad vám to zabere 🙂

meta123456789
7. čer 2016

U nás tedy Bepanthen Sensiderm na ekzémy zafungoval, ale u nás to bylo spíš vysušené než krupička. Odvarem z řepíku určitě nic nezkazíš, ten nám doktorka doporučuje vždy, když se něco podobného objeví...

veritanas
7. čer 2016

@97lucluc97 Tohle jsme měli dvakrát..jednou na konci šestinedělí..a to trvalo asi 14dní než se to ztratilo a nijak zvlášť jsem to neřešila....a pak se nám to udělalo po používání olejíčků, i více značek..od té doby mažu jenom indulonou...