Pupínky. Co by to mohlo být?

paumerka
6. čer 2020

Zdravím synovi se udělali tyhle pupeny jak kdyby ho něco kouslo vosa a tak.nesvedi ho to nemá teplotu.ma to na rucicce.mazeme fenistilem a černým čajem a zesvetla to a pak zase trochu zcervena.syn měl poprvé kyselé tak možná reakce na to? Je už to ma 10dni.co myslíte že by to mohlo být.jeste pár pupinku má na břiše ale ty nejsou skoro ani vidět jen když prejedu prstem.

kajka93
6. čer 2020

Běžte v pondělí k doktorovi, tady se stejne nedozvite nic nez spekulace "co by to mohlo byt". Ja na vasem místě bych uz k doktovi šla, kdyz vidím ze vyrazka nemizi. A raději půjdu k doktorce 5x zbytečně než 1x pozdě.

paumerka
autor
6. čer 2020

My tam byli a řekl mi že jsou to potnicky a nebo koprivka.v pondělí jdeme na kožní.co myslíš že by to mohlo být?

amazonkajanik
6. čer 2020

@paumerka na koprivku,nebo potnicky je to až moc velké. Navíc vysev je spíš na zádech,břichu,kolem krku,pusy. U citlivějších jedinců i jinde,ale tohle mi přijde jako reakce na něco z vnějšku. Neotrel se někde nevědomky o kopřivy?

paumerka
autor
6. čer 2020

Otřel ale už je to ³ týdny asi a 2 naskocili ty pupinky po zmrzlině hned 2 den.

miba10
6. čer 2020

@paumerka spíš mi to připomíná ekzém. Jsou to jen pupínky nebo je to podlite vodou? Je to suché nebo prostě jen pupínky? Kde to bylo první? Na rucickach nebo na bříšku? Já vím, že je to spousta otázek, ale ono na všem záleží.

paumerka
autor
6. čer 2020

Nejdřív to bylo na noze jsou to jen pupeny okolo trošku červené nic jiného ale ekzém svědí přeci a je jiný.eni to podlite vodou nejdřív na stehně pak na ruce

paumerka
autor
6. čer 2020

Ale na břiše jsou to jemne malinke pupinky sem tam jen žádný červený nic

miba10
6. čer 2020

@paumerka jakoby krupicka?

paumerka
autor
6. čer 2020

Nevím je to jen vidět když se sahne tak trošku tam jsou možná ta krupicka ale nejsou vedle sebe a nejsou červené

radulka57
6. čer 2020

je to kopřivka, obyč vyrážka, z čehokoliv, původce je vždycky většinou neznámý... malá to měla též, skoro měsíc to měla pokaždé jinde na tělíčku.. nějak ji to neobtěžovalo.. u dr. nám tež řekla, že to je obyč vyrážka, že to malý děti mají z kde čeho a že to zmizne.. zmizlo to!

paumerka
autor
6. čer 2020

Tak máme jen alergii s trochou ekzému ale ekzém je malinko. Takže jsme dostali dithiaden a můžeme mastí.tak dpufam že to bude pryč.a žádný ekzém to nebude

paumerka
autor
6. čer 2020

Takže je to vyrážka na něco koreneneho.

miba10
6. čer 2020

@paumerka nemusí být červený. Píšeš že máte alerdii s trochou ekzému. Ono ekzém je osemetny. Objevuje se a zase mizí. Spoustecem může být cokoliv. Od špatného pracího prášku, přes koupací mýdla a krémy az po materiál oblečení nebo jídlo.
Já i dcera jsme atopici. U mě byl spouštěč Biseptol. To se poprvé vše projevilo. Masledne se přišlo na alergii na penicilin. Jinak mě to spouští čokoláda a rajčata. Dcera to má po mě, takže ta už to má genetický. Jí zase stačí špatný materiál oblečení. Pro příklad, našla pletenou deku, tak si ji vzala. Šup a měla ekzém a lecila jsem to skoro 3 týdny.
Takze ano může to udělat i koření.

paumerka
autor
6. čer 2020

Tak tady je zpráva.neni to přímo ekzém řekla že to může být ale řikala že je to alergie většinu na něco na koření a tak.tak doufám že to zmizi