Zdravím všechny maminky, prosím vás jak to chodí s pupeční kýlou u malých miminek? Spraví se to samo nebo bude nutný nějaký zákrok? 🤔
Nás poslali na tejpy. Máme je od úterka, tak jsem zvědavá
Malý bude mít 8 týdnů, ale má hodně problémy s prdikama a tak před cca dvouma týdnama se mu udělala, prý snad z toho jak se snaží tlačit, ale on tlačí snad pořád, tak mám strach, aby se mu to ještě nezhorsovalo, protože má ten pupík fakt celkem dost vytáčený😞
My mame tejpy uz pres 2 mesice a uz neni poznat ze by tam nejaka kyla byla..ted mame tejpy ob tejden do konce listopadu..a pak uz nebudeme muset lepit...a to me fakt velkou kylu..i pani terapeutka rikala ze je velika a pak se divila jak uz po prvnim mesici skoro zmizela..urcite lepsi ty tejpy nez cekat jestli to samo zmizi...👍
Tu terapeutku vám doporučuje kdo? Mě totiž doktorka řekla, že je moc malý na to aby se s tím něco dělalo... Na doporučení doktorky z pohotovosti to má hlídat a max. mě poslat na rehabilitační cvičení s ním... A teď mi maminky píší, jak pupík prelepovali, dávali kylní pupeční pás, tejpy atd....
@zuzan88 Nam to doktor doporucil zalepovat papirovou lekarskou paskou. Jako zahrnout ten pupik a prelepit. Mala tlaci porad, nekdy vic a nekdy min...a ten pupik se uz nezvetsuje.
@zuzan88 jestli chces, muzu Ti poslat do SZ navod a nazev pasky. Nevim, jak velkou kylu maly ma. Ale aspon tohle pro jistotu muzes delat i sama doma.
Me ji doporucila doktorka..a my zacinali kdyz mu byly asi 2 mesice..takze maly na to urcite neni 😉
@katherinka33 ano chci, děkuji 😊
mě doktorka řekla, že stačí při přebalování pupík chvíli zatlačit prstem a masírovat po směru hodinových ručiček, že se to nejpozději do roka zatáhne samo, ale spíš dřív.... U dcery to zabralo rychle, do měsíce byl po kýle, ale teď ji má i syn, má ji o dost větší, masíruji cca tři týdny (malému jsou 2,5 měsíce) a trochu se to zatáhlo, ale když intenzivně brečí (má občas koliky), tak se to zase celé vyklene, tak nevím, jestli by nebylo lepší to přelepit.....
@zuzan88 Snad se to spraví samo...mělo by myslím do půl roku nebo do roku, jinak operace. Mému malému se to spravilo asi do 4 měsíců. Snad i vy budete mít štěstí 🙂