Pupeční kýla. Máte zkušenost s tejpováním a kýlním pásem?

claudiafr
7. pro 2024

Dobry den , jdu si po radu. Mala ma pupečnu kylu, pupik ji nevyčniva, jen ji nesedi v pupečni dutine. Když jsem se ptala na to doktorky nejdřiv na to nic neřikala, pak řekla že je to pravda a že když se to nezmeni , pak na operaci. Ted jsem četla o možnosti tejpovani a kylovy pas, mohlo by to zabrat i na to když mam pupik posunuty?

mrs.duck
8. pro 2024

Syn měl pupeční kýlu od narození. Pupík mu lezl ven. Dr. rikala, ze to musime hlídat, jestli se to viditelně nemění nebo jestli ho to nebolí. U každé návštěvy (prohlídky, nemoci, očkování) jsem se připomněla, aby ho zkontrolovala. Vždycky ho prohmatala, zeptala se na bolest a konec. Teď mu bude za pár týdnů čtrnáct a pupík sám zalezl, boulička není vidět a ani ji nemůžu nahmatat. Nedělali jsme nic "navíc", žádné pásy, tejpy, nic.

aspie83
9. pro 2024

@claudiafr syn měl malou pupeční kýlu, zkoušeli jsme lepení, cviky, chodili každý rok na kontroly na dětskou chirurgii a při kontrole v pěti letech tam byla jiná lékařka, která řekla, že už není na co čekat a za týden šel syn na operaci.. A teď jsem ráda, že to máme za sebou 😁