prosím o rady. Syn má velkou pupeční kýlu, co vám na to pomohlo? Nebo jak to dr řešili? Jsme z toho v rozpacích, je to ošklivý, vylezlý na maximum. Může se tato kýla uskřinout? Děkuji mco za rady
Ahoj, my lepíme náplastí
Lepili jsme náplastí (nedržela a osypal se), pomohl až kýlní pás a do 14 dní jsme měli pokoj 🙂. Hlavně co dr.to jiný názor. Některý kýlní pás nedoporučuje ani za nic, jiný ho nakonec doporučil (když nám hrozila operace, která vzhledem k jeho stavu nebyla příp.vhodná). Jako jediný nám pomohl a to jsem ho nedávala stále, ale jen na chvilku a když nebyl napapaný...Přikládám fotku z počátečního stavu (pak se to ještě trošku zhoršilo), na cca.2,5 měsících a stav na 3 měsících...
Jedná se o toto:
http://www.lekarna-zdravi.cz/eshop/detail-20445...
Ahoj holky, dneska má moje malá Barunka měsíc a při kontrole nám dr. řekl, že má malá pupeční kýlu a operace ji asi nemine. Nevím, z čeho se ji mohla vytvořit. byla donošená, skoro nepláče, ale je pravda, že hodně tlačí při prdíkách a hodně zvedá nožičky a propíná se, že by tím? Přelepila jsem ji to náplastí a taky raději přebalím pupečním pásem, protože bych ráda, aby operace nebyla. Snad se při pravidelnosti balení zatáhne, na obrázku od kikimarusky je to krásně vidět, jak je to v pořádku. Zkusím přidat i foto pupíku Barunky.
My ze začátku lepily udělala jsem si kuličku s vaty a zadělala pupík dala tu vatu a přelepila u dcery to pomáhalo u syny ne tak nám dr napsala kylní pás a do půl roka jsme měli klid ted mu jsou skoro 4 a je ok 🙂
tak po nějaké době doplňuji diskuzi! Myslím, že nejdůležitější je Vojtovka a cvičení břišní stěny. Nám moc pomohlo a co se cvičení týče, tak je to super věc na celkový psychomotorický vývoj. Ještě jí máme, ale už je to spíš kůže než kýla! Mohu kdyžtak doplnit fotky, abyste věděli, s jakou jsme se potýkali
My nosili kýlní pás asi do 5. měsíce a pupík se pěkně zatáhl. Teď už ho nedáváme. Když se někdy stane, že pupík vyskočí, prstem ho zamáčknu zpátky. Skulinka svalů se zúžuje a pas už není potřeba, operace taky ne. Snad už nevyskočí, chodíme na pravidelné kontroly co 3. měsíce.
@alenka83 ahoj.a kolik kloučkovi je?my jsme byli na operaci ted ve čtyřech letech.měl ji od narození.do cca 8 měsíců jsem ji lepila náplastí a snažila se,aby co nejmín brečel....no nezatáhla se a doktor doporučil teda tu operaci,kvůli možnému uskřinutí.