Syn mi začal na 2 dny chodit do školky (dopoledne). Napoprvé přinesl domů rýmu, další týden měl trošku zvýšenou teplotu (vždy za ten týden v klidu poléčíme vitamíny, klidem) .....minulý týden ve čtvrtek děti slavily svátek bonbony Marschmelou - měl je poprvé v životě. Nevím, jestli za to můžou bonbony, nebo jsme pokročili o level "výš", ale od odpoledne začal mít průjem - řídká stolice, někdy je to vyloženě tenké hovínko měkčí konzistence, někdy vyloženě kašička. Barva od hnědé, žluté, přes řídkou narůžovělou. Voda jako taková z něj neteče, jen ta konzistence není úplně optimální a na záchod ho to nutí po každém jídle. Od víkendu má dietku - rýže, rohlík, banán, voda (čaj mi nechce zatím moc pít). Je normálně akční, hraje si, běhá, jako normálně.
Potřebuji poradit, co může k jídlu (rýži už nechce ani s kapkou medu)? Nasadit Smectu i v tomto případě? Je to u školkových normální? Děkuji
No možná mu nesedli ty marschmelouni... ale, že by to trvalo tak dlouho? Já bych zkusila dát Hylak... Ten je takový šetrnější a u nás perfektně zabírá 😉 A pokud mu nic není a má chuť k jídlu, tak bych mu dala i normálnější jídlo... žádný smažený a nepřehánět to s mlékem... No třebas dušený maso s mrkví a bramborama 😉
@nugetka20 spis mu neco nesedlo. dej dietku a probiotika. Zuby muzou byt taky. nas zacal takhle srandit po druhem roce letos zacatkem srpna. porad to ma. vyter nehativni. neni to prujem voda, je to spis kasovite a smradlave! ale kaka jednou max 2x denne... takze ne prujem. a nedavno jsem mu koukla do pusy zda mu teda nerpszou ty zuby.... a pocitam dole a ma obe 5 venku! a tri dny zpet jsem nasla nahore taky obe klubajici se petky! tak doufam ze to prejde az vyrostou... uz toho mam taky dost 😂
Taky mi mudr říkala, že to bude od zubů, ale mě se to nezdálo a 3. den průjmu jsme šli na výtěr a má tam bakterii, který se doteď nemůžeme zbavit. Jinak Enterol nebo Hylak.
Díky všem, po 3 dnech jsme (snad) bez průjmu, vzadu se prožezává spodní stolička ....tak snad ... 🙂
Ještě mě napadlo - jestli to nemůže být od zoubků? Pořád nám schází poslední 4 stoličky ..... Když mu rostly jedničky, tak měl taky průjem. Jinak nás tento problém nikdy netrápil...